*Nettavisen* Nyheter.

Påmelding til sommerskolen annullert

De som 6. mars meldte seg på Sommerskolen til Utdanningsetaten må gjøre det på nytt.

OSLO: Årsaken er at alle påmeldinger som ble gjort denne dagen er annullert av informasjonssikkerhetsmessige årsaker. Ny dato for påmelding er ikke fastsatt.

Ny dato vil bli annonsert

Datoen vil bli annonsert, både gjennom skolene og på Utdanningsetatens nettsider, i god tid før påmeldingen starter, skriver Utdanningsetaten på sine nettsider.

De vil også sørge for at alle skolene informere hjemmene.

Alle elever som har blitt påmeldt til Sommerskolen denne dagen må dessverre påmeldes på nytt, både fordi vi ikke kan garantere at påmeldingsprosessen har foregått på korrekt måte og at vi har ivaretatt prinsippet om "førstemann til mølla", sier direktør Astrid Søgnen i Utdanningsetaten.

Personopplysninger tilgjengelig

En feil i systemet førte til at personopplysninger ble tilgjengeliggjort for andre som meldte seg på. Utdanningsetaten valgte umiddelbart å stenge påmeldingsportalen da feilen ble oppdaget.

Utdanningsetaten har fulgt bestemmelsene i Personopplysningsloven og retningslinjene fra Datatilsynet når det gjelder sikring av personopplysninger. Utdanningsetaten er i dialog med leverandøren av den tekniske løsningen for å finne årsaken til systemsvikten. Påmeldingsportalen vil ikke åpnes igjen før Utdanningsetaten får en garanti for at dette ikke skjer igjen. Saken er meldt til Datatilsynet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.