Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pangstart for Gran skoles nye musikkorps

Åtteåringene Josefine, Tomas, Ikem, Ali og Melek gleder seg til 17. mai. Vi skal spille i minst 100 år, sier de.
Åtteåringene Josefine, Tomas, Ikem, Ali og Melek gleder seg til 17. mai. Vi skal spille i minst 100 år, sier de.
Gran skoles musikkorps har hatt en voldsom utvikling siden oppstarten i januar 2007.

Øver: Aspirantene gleder seg til å spille konsert for medelever, foreldre og lærere. Her ligger de i hardtrening.

FURUSET: Det er kjempegøy å spille i korps, synes åtteåringene i Gran skoles musikkorps.

Hver onsdag øver aspirantene litt i skoletida, et prosjekt som er svært vellykket. Korpset teller allerede 30 musikanter og 16 aspiranter. Ansvarlig for musikkprosjektet med aspirantene, Sunniva Huva, stortrives med topp motiverte elever.

De er veldig ivrige, og det er gøy å jobbe med dem. Vi har fått god hjelp fra lærerne, og foreldrene er også positive, sier hun.

Korps inn i skolen

Prosjektet er et samarbeid mellom Bydel Alna, Norges Musikkorpsforbund og Oslo musikk- og kulturskole.

Bydelen gikk inn med 200 000 kroner både i 2007 og 2008. Midlene er ikke tatt direkte fra Groruddalssatsingen, men har likevel tilknytning til områdesatsingen i Gransdalen.

Vi syntes dette var en god idé. I forbindelse med satsingen på aktiviteter for barn og unge på Furuset vil også korps være et bra tilbud. Vi håper å få det inn i den åpne skolen etterhvert, sier bydelsdirektør Erik Kjeldstadli.

Prosjektleder for Gran musikkprosjekt Sissel Larsen mener det gode samarbeidet med skolen har vært avgjørende for å lykkes.

Et dyktig, engasjert styre som på en aktiv og positiv måte rekrutterer nye foreldre er dessuten veldig viktig. Korpset er også en sosial møteplass for foreldrene. Korpset skal være en trygg plass å være, hvor alle er velkomne, understreker hun.

Målsettingen er å rekruttere flere minoriteter til skolekorpsene slik at de gjenspeiler det flerkulturelle samfunnet. Ifølge Larsen går dette arbeidet bra, men kommunikasjon med foreldrene er viktig.

Man må respektere at folk kan være skeptiske når de ikke vet hva korps går ut på. Det er viktig å ta personlig kontakt med foreldrene, forklare og informere, sier hun.

Viktig opplæring

Kvalitet i alle ledd, fra opplæring, instrumenter og kommunikasjon, er viktig.

Når aspirantene slutter etter et halvt år, er det opplæringen det er noe feil med. Dersom man lykkes i å gjøre foreldre og barn stolte av korpset, er det også lettere å få dem engasjert.

Mange syns det er tungt med dugnadarbeid. Burde de offentlige tilskuddene økes?

Vi kommer aldri unna loppemarkedene. Men stat og kommune burde komme inn med økte midler til alle kulturelle tiltak i skolen. Man fokuserer på mer norsk, matte og engelsk i skolen. Men undersøkelser gjort av UNESCO og PISA viser en sammenheng mellom opplæringen i estetiske fag og de øvrige fagene. Bydel Alna har skjønt at det er viktig å satse på kultur.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!