Gå til sidens hovedinnhold

Pangstart for kultursøndag

Det frivillige kulturlivet i bydelen har fått en ny og populær framføringsarena.

KJELSÅS/NORDRE AKER: Bydel Nordre Aker har lenge vært en aktiv og spennende kulturbydel, men mangel på egnede framføringslokaler har gjort det vanskelig for de mange frivillige kunst- og kulturlag å få vist fram hva de holder på med. Dette har Trikkehallen på Kjelsås i samarbeid med Nordre Aker Musikk- og Kulturutvalg tatt konsekvensene av.

Sammen lanserte de i februar arrangementsserien Kultursøndag Trikkehallen, der alle som driver med frivillig kunst og kultur kan få benytte seg av Trikkehallen sine lokaler gratis. Etter to vellykkede konserter, ser det ut til at tilbudet kan bli et velkomment tilskudd til bydelens kulturliv.

ABBA of eventyr

Først ut var Kringsjå Skoles Musikkorps, som inviterte til fest søndag 14. mars. De åpnet konserten med et nyskrevet eventyr akkompagnert av aspirantkorpset og fortalt av Borghild Maria Rødland. Stykket bød på mye humor og spenning, der vi fulgte en gruppe musikanter på en artig vandring i en verden fylt av rare skapninger og frodige situasjoner. Latteren satt løst og rammen var satt for det som skulle bli en riktig så trivelig kveld i storsalen.

Etter aspirantene hadde avsluttet sin odessy, var det duket for juniorkorpset. Hele korpset var for anledningen kledd opp i tidsriktige 70-talls kostymer, og sammen med to korister framførte de fengende toner fra disco-heltene ABBA. Den store finalen kom da hovedkorpset entret scenen og bød på låter fra kongen av pop Michael Jackson sin rikholdige hit-katalog. Med seg hadde de også popbandet One Way Traffic, som øver på Trikkehallen og tre dansere fra dansegruppen Compania.

Storsalen var fylt til randen av begeistrede publikummere og stemningen var på topp. Det var en annerledes og spennende korpskonsert som virkelig falt i smak hos de mange frammøtte, som viste sin entusiasme med trampeklapp på slutten.

Korkafé

Søndagen etter var det klart for Korkafé med Korpikene og Markakoret. Det var en stund siden siste det hadde blitt arrangert Korkafé på Trikkehallen, så gjensynsgleden var stor blant de mange sanginteresserte, som tok turen denne ettermiddagen. Korene var i storform og serverte et variert program, med alt fra jazz, afrikanske sanger til madrigaler. Det ble en intim og fin konsert, der publikum koste seg med vakker sang, kaker og kaffe i trivelige omgivelser blant gode venner.

Ledig plass

Det er fortsatt ledige datoer tilgjengelig for frivillige lag og foreninger som trenger framføringslokale før sommeren og det er også offentliggjort datoer for høsten. Så hvis dere planlegger arrangement, enten det er konsert, utstilling, danseforestilling, poesiaften e.l. er det bare å kontakte Nordre Aker Musikk- og Kulturutvalg på nordre-aker@musikk.no eller ta en tur til hjemmesidene deres for mer info.

Kjetil Wevling jobber på Trikkehallen på Kjelsås.

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget