RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Panorama på Bjerke?

Bjerke Panorama AS vil bygge en høyblokk på åtte etasjer og 194 nye leiligheter ved Bjerke Banen, men møter mye skepsis.

Bjerke:Trondheimsveien 269 kan se veldig annerledes ut hvis Bjerke Panorama AS får gjennomslag for planene sine. I tillegg til leilighetene er det lagt til rette for forretningslokaler på 1500 kvadratmeter, og deler av Økern torgvei skal bli to-feltsvei.
Alternativ to, som anbefales av Plan- og bygningsetaten, inkluderer barnehage som del av byggeplanene.
Skeptiske
Forslaget innebærer at det bygges en U-formet boligblokk med åtte etasjer mot bensinstasjonen, mens det blir en L-formet boligblokk i seks etasjer på den sørvestre delen av planområdet.
Det er foreslått en nærbutikk og mindre forretninger på inntil 1500 kvadratmeter under den U-formete boligblokken.
Statens Vegvesen stiller seg skeptiske til planene på grunn av hensynet til luft- og støyforurensning boligblokkene trolig vil føre med seg, står det å lese i plandokumentene til Oslo kommune. I tillegg har flere selskaper og organisasjoner uttalt seg kritisk til planene. Planforslag med bemerkninger ligger ute på nettsidene til Plan- og bygningsetaten, og høringsfrist er 11. mai.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere