Pansrede kjøretøy på Pegida-demo

Rundt 80 motdemonstranter møtte opp da Pegida marsjerte ved Rådhuset mandag.

Rundt 80 motdemonstranter møtte opp da Pegida marsjerte ved Rådhuset mandag. Foto: Hege Bjørnsdatter Braaten

Politiet stiller med pansrede kjøretøy i islam-fiendtlig demonstrasjon i Oslo.

09.02.15 19:47

RÅDHUSPLASSEN (DittOslo): Flere mandager på rad har den islam-fiendtlige organisasjonen Pegida gjennomført demonstrasjoner i Oslo sentrum.

Denne mandagen har politiet besluttet å stille med pansrede kjøretøy i nærheten av demonstrasjonen. Operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Tor Gjøkling, sier at det trolig er første gang at pansrede kjøretøy er tatt i bruk i forbindelse med en Pegida-demonstrasjon.

- Ja, det er flere pansrede kjøretøy som vi kaller massetjeneste-biler. Vi har som alltid tilstrekkelig politiressurser på eller i nærheten av Pegida-demonstrasjonene. Her er det vurdert litt større politiressurser tilgjengelig for å sørge for at den lovlige markeringen blir gjennomført, som de har krav på, sier operasjonsleder Tor Gjøkling til Nettavisen.

Han sier at det er rundt 25 personer som deltar i Pegida-demonstrasjonen, mens det er om lag 80 mot-demonstranter til stede.

- Det er snakk om to fraksjoner her. Du har Pegida-demonstrasjonen som er lovlig. I tillegg er det en varslet motdemonstrasjon, som også er lovlig, fra Nye SOS Rasisme og Oslo mot Pegida, sier han.

Politiet stilte med pansrede kjøretøy på mandagens Pegida-demonstrasjon. Foto: Hege Bjørnsdatter Braaten


Gjøkling sier det ikke har vært tilløp til noen sammenstøt mellom de to fraksjonene.

- Foreløpig virker det som at det går veldig stille for seg, sier han.

- Hva er grunnen til at politiet nå stiller med massetjeneste-biler?

- Vi gjør alltid våre vurderinger i forkant av en demonstrasjon. Og her er det gjort en vurdering om å ha litt større beredskap enn tidligere, uten at jeg kan gå noe mer inn på det. Det er ikke noe dramatikk rundt dette. Dette gjøres for å forhindre at ting skal eskalere, sier Gjøkling.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.