RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Panter med hjertet


Fatima tror ungdommen ønsker å bidra til prosjektet.
Fatima tror ungdommen ønsker å bidra til prosjektet. Foto: Foto: Tobias Thomassen og Gry Lunde
Det startet som et skoleprosjekt for å rydde kantina. Nå metter Fatima Jalloul (18) og Project HOPE skolebarn i Kenya ved hjelp av dine tomflasker.

BJØRNHOLT: Mange barn lever i enorm fattigdom rundt om i verden og deres eneste måltid i løpet av dagen er ofte det de får servert på skolen.

Fatima Jalloul (18) er leder for Project HOPE som handler om å få norske skoleelever til å pante flaskene sine så de kan samle inn penger til skolebarn i Kenya. Målet er at alle skal få en bedre og lystigere hverdag.

I startfasen skulle det bare være et prosjekt for å rydde kantina på Bjørnholt skole. Så gikk det opp et lys for gruppen.

Fatima Jalloul

ENGASJERT: Fatima Jalloul er leder for Project HOPE og bruker mye tid på organisering
 

Pant=Penger= flere muligheter

Fatima Jalloul synes panting er en fin mulighet til å hjelpe barn i Kenya. Ved at elevene panter flasker gir dette mulighet for å bedre undervisningen.

– 1 krone her er 12 kroner i Kenya. Hvis elevene panter flasker kan det føre til at barna i Kenya får flere lærere,  bedre toaletter og to måltider i stede for ett, forteller Fatima.

Fatima Jalloul har ikke med egne øyne fått oppleve fattigdommen i Kenya, men hun legger ikke skjul på at det er en ting hun har lyst til å gjøre.

– Jeg har ikke fått oppleve Kenya selv enda, men jeg får fulgt opp tilstanden der nede igjennom rapporter, sier Fatima.

Alle kan bidra

Det er viktig for gruppen å engasjere ungdom til å kaste flaskene i Project HOPE-kassene som er spesielt designet for prosjektet.

Uten ungdommens engasjement vil ikke dette være gjennomførbart. 

For å få elevene på Bjørnholt skole mer bevisst på prosjektet inviterte de linjene Medier og kommunikasjon og Byggfag til å delta. I form av bilder, filmer, grafisk design og bygging av søppelkasser bidro de to linjene til prosjektet.

– Selve målet med å blande inn de forskjellige linjene er at de skal føle at de kan ta del i prosjektet. Da panter du fra hjertet, forteller Fatima.

Planen nå er at Project HOPE skal iverksettes på flere skoler i osloområdet, for derfra å spres ut videre ut i landet.
 

LES MER FRA UNGDOMSREDAKSJONEN:

Sally (17) ble skutt – nå vil hun hjelpe andre ungdommer

«I år skal jeg bli voksen. Tror jeg»

Jorda rundt på 2 kilometer

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere