RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Påpekte røykeforbud- ble banket opp

42-åringen sa i fra til ungdommene at det var forbudt å røyke på T-banevognen. Det ble sjebnesvangert.

To menn på 18 og 19 år er dømt for grov voldsutøvelse på en mann i fjor. Mannen påpekte ovenfor guttene at de ikke kunne røyke i t-banevognen og etter et munnhuggeri lå mannen i bakken på Ellingsrudåsen t-banestasjon. Oslo Tingrett mener at hendelsen bærer preg av mishandling.

Det var midt på lyse dagen, august i fjor, at den 42-år gamle mannen snakket til en 18-åring og en 19-åring som røykte inne på t-banevognen. Ungdommene svarte med noen frekke bemerkninger, hvorpå mannen kalte dem drittunger. På Ellingsrudåsen t-bane stasjon oppstod et nytt munnhuggeri. 42-åringen tok frem et kjede med nøkkelknippe og veivet med dette for å holde ungdommene unna han. Nøklene traff to av guttene og mannen la på sprang. Tre av guttene tok da av seg beltene og la på sprang etter mannen, en av guttene kastet en stein som traff 42-åringen i ryggen.

Tilslutt fikk ungdommene tak i mannen. De slo ham i ansiktet, slo han med belter. Da mannen falt over endre, fortsatte ungdommene å sparke han i hodet og brystet. Offeret ropte på hjelp og unskyldte seg, men dette stoppet ikke guttene. En av voldsutøverne sparket så hardt at de kunne høre ribbeine brekke. 19- åringen ble dømt til 60 dagers fengsel, mens 18, åringen slapp unna med 60 timers samfunnsstraff, melder Aftenposten. De to må betale 6410 kroner i erstatning og oppreisning til offeret.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere