*Nettavisen* Nyheter.

Park blir lagringsplass

De siste ti årene har Arne Bamer sørget for at området mellom vei 4401 og Ring 3 har vært i bra stand. I forrige uke våknet han til lyden av motorsager.

Refstad: - Da jeg hørte motorsaglydene dro jeg opp hit, og da fikk jeg høre at entreprenører skal bruke dette som lagerplass i forbindelse med den nye tunnelen, sukker Bamer som har bodd ved siden av det aktuelle området de siste 15 årene.
Reagerer negativt
Og siden de første motorsaglydene har 11 trær blitt hugget ned. Nå frykter Bamer at de resterende trærne også blir borte.
- Jeg skjønner ikke hvorfor de ikke kan lagre ting rundt trærne sånn at de ikke blir skadet. Jeg reagerer negativt på at de bare blir hugget ned. Når tunnelen er ferdig, kan jeg sette i gang å gjøre området til en park igjen. Men trærne tar det 100 år å få på plass igjen. I tillegg til at de er fine, virker de også som en luftrenser. Nå blir parken borte, fortsetter Bamer.
Før Bamer satte igang tiltaket med å gjøre området til en park, ble det brukt som en fylling.
- Veivesenet brukte stedet til deponi, og derfor gjorde naboer det også. Jeg kjørte det som kunne leveres til Brobekkveien og startet med bruk av gressklipper der det var mulig. Jeg har i flere år forbedret anlegget ved noen justeringer og mye gressklipping. Profesjonelle firmaer har også kommet inn i bildet, og det har blitt riktig fint. Innvandrere fra asylmottaket og naboer til området bruker parken flittig. Tomten har blitt vår park, påpeker Bamer.
Nå er Bamer skuffet og oppgitt over at trær har blitt felt uten noen som helst forhånds- eller nabovarsel.
- Den innsatsen jeg har gjort for området på frivillig basis synes plutselig ikke å ha noen verdi. Jeg håper ihvertfall at trærne som nå har blitt hugget ned blir donert til Operasjon Ved på Etterstad slik at veden kan komme til nytte og glede for noen av byens dårligere stilte borgere, avslutter Bamer som nå har sendt brev til Statens Vegvesen for å få svar på hvorfor trærne på området plutselig og uten forvarsel har blitt hugget ned.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.