RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Parkene i topp stand


Øystein Rydland (til venstre) og teamet hans får mange hyggelige tilbakemeldinger fra publikum om at vedlikeholdet av parkene har fungeret meget godt i år. Fra høyre John Kenneth Heian, Egil Skramvik og Rune Sand.
Øystein Rydland (til venstre) og teamet hans får mange hyggelige tilbakemeldinger fra publikum om at vedlikeholdet av parkene har fungeret meget godt i år. Fra høyre John Kenneth Heian, Egil Skramvik og Rune Sand.
Hvis vi skal tro Bydelsrusken har parkene på Grünerløkka aldri vært så velfriserte som de er nå.

OLAF RYES PLASS: Før sommeren satte Østkantavisa fokus på parkene. En beboer fortvilte over gjengrodde blomsterbed og hekker som rakk til over hodet. Bydelsrusken måtte bare beklage. Dårlig kapasitet gjorde at man kom sent igang, men når først mannskapene dukket opp, ble det vei i vellinga. Siden da har ryddemannskapene klart å holde parkene i tipp topp stand, forteller Øystein Rydland i Bydelsrusken.

Les også: Krangler om parkvedlikeholdet

– Gått prestisje

– Østkantavisa satt fokus på saken og utfordret oss. Det har gått prestisje blant gutta om å gjøre best mulig jobb. Og vi ser resultatet. Parkene ser pene og velfriserte ut. Du skal lete lenge etter å finne en mer velholdt park her i Oslo. Jeg påstår at Olaf Ryes plass er blant byens peneste, sier Rydland.

Bra med ros

Arbeidslederne John Kenneth Heian, Egil Skramvik og Rune Sand har hatt ansvaret for ulike team. Søppelplukking, renhold og feiing er blant oppgavene.

– Siden vi har hatt så mange sommervikarer (30 stykker) i staben, har vi frigjort kapasitet til å holde hekker pene til enhver tid. Vi har klart å holde tritt. Gutta har gjort en jobb det står respekt av. Dette viser tydelig at det går an å holde det rent og ordentlig på østkanten også, skryter Rydland.

En faktor som har bidratt er at bydelen bevilget ekstra penger til sommervikarer. 30 skoleelever har i sommer rakt, ryddet og sopt søppel.

– Uten dem hadde vi jo ikke klart dette. Takket være dem har vi kunnet prioritere å holde blant annet hekkene pene. Dette er et tidkrevende arbeid som må gjøres hele tiden.

Heian, Skramvik og Sand synes det er hyggelig å få skryt av sjefen.

– Det er alltid deilig med skryt. Det varmer og gjør at en får lyst å gjøre en enda bedre jobb. Vi får også stadig kommentarer fra folk som synes vi holder parkene fine, sier Sand.

Skramvik får til stadighet høre godord fra naboene til Sofienbergparken. Søppelryddingen holder måkene unna, meldes det om.

– Vi er heltene deres, smiler Skramvik.

Eneste skår i parkgleden er at taggingen nå har tatt seg opp. Et annet forhold er den tomme fontenen. Bydelen har ikke midler til å holde den igang.

– Fontenene koster millionbeløp. Det er dumt at gutta skal få slengkommentarer fra folk når de ikke får gjort noe med det. Dette burde være et sentralt ansvar, men bydelen får ikke ei krone til dette, påpeker Rydland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere