RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Parkene må vedlikeholdes!


Må belyses: Venstre-politiker Mona Helene Grønlie foran Vår Frelsers gravlund som var åsted for en voldtekt forrige uke. Parkene må være opplyste og trygge, sier hun. FOTO:JULIE MESSEL
Må belyses: Venstre-politiker Mona Helene Grønlie foran Vår Frelsers gravlund som var åsted for en voldtekt forrige uke. Parkene må være opplyste og trygge, sier hun. FOTO:JULIE MESSEL
Under én prosent av bydelens beboere svarte på spørreskjema om grøntområder i Bydel St. Hanshaugen

Ullevålsveien: Det synes jeg er fryktelig lavt, sier venstrepolitiker i St. Hanshaugen bydelsutvalg, Mona Helene Grønlie til Lokalavisen. Hun bor selv i Ullevålsveien og bruker særlig parken på St. Hanshaugen flittig.

Av bydelens 29 000 innbyggere var det kun 121 som tok seg tid eller var klar over og tok seg tid, til å svare på bydelens spørreundersøkelse om grøntområder og parker i bydelen.

Vi kan ikke behandle dette som grunnlag og tro at bydelens beboere har sagt sin mening, sier Grønlie, men understreker at man kan bruke svarmaterialet som et signal på hva befolkningen ønsker seg. Det er også bydelsadministrasjonen klar på.

Jeg er klar over at det er et spørsmål om ressurser, men kanskje skulle man vurdert å sende brev til alle innbyggere, kanskje skulle annonseringen foregått på en annen måte, sier Grønlie.

Vedlikehold

Bydel St. Hanshaugen har mange parker og løkker, de fleste av de er svært godt brukt. At behovet for oppgradering i flere av dem er til stede er åpenbart, mener venstrepolitikeren.

For inntil fire år siden var ansvar for vedlikehold og oppgradering av disse grøntområdene et kommunalt ansvar, ikke delegert til bydelene. I dag er det Bydel St. Hanshaugen selv som står for vedlikeholdsprioriteringer, for de fleste små løkkene.

Det var mye å ta igjen etter at Friluftsetaten hadde hatt ansvaret. Jeg synes bydelen gjør en god jobb med å oppgradere løkker, men det er mye igjen, sier Grønlie. Selv er hun opptatt av søppelkasser og benker.

Men kanskje fremfor alt toalett i Stensparken. Nå som mai og uteservering snart står for døren er det viktig å sette opp toaletter slik at alle parkens brukere ikke må bruke det ene toalettet som er der. Ellers er jeg opptatt av belysning. Etter voldtekten på Vestre gravlund som har rystet oss alle er jeg opptatt av at parkene ikke skal være mørke og skumle, men fremstå som opplyste og trygge, sier hun. Det overrasker meg dessuten at Vestre Gravlund er åpen om natten, når den overhodet ikke er opplyst, sier hun.

Fysisk aktivitet

Grønlies engasjement rundt benker og søppelkasser er sammenfallende med de signalene bydelenhar fått, til tross for liten oppslutning, man kan tolke ut av de 121 svarene de fikk på undersøkelsen.

94 av 121 svarer at de ofte bruker de offentlige nærområdene i bydelen. Parker og grøntområder benyttes mest og av flest til rolig aktivitet, på plass nummer to med 66 svar kommer benyttelse av parken til fysisk aktivitet. Deretter kommer bespisning, lufting av hund og lek med barna.

At folk griller i parkene kommer ikke som en overraskelse på noen. Nå vurderer Bydel St. Hanshaugen å utplassere flere fellesgriller, slik det er gjort i parken på St. Hanshaugen, på Marienlyst og blant annet på Huk.

Ønsker servering

70 av 109 som svarer på undersøkelsen svarer at de gjerne vil bruke fellesgriller dersom de fantes også på de mindre løkkene.

Ellers viser undersøkelsen at folk er interessert i servering i parkene. I fjor sommer ble det gjort forsøk med servering fra vogn i Stensparken, men på grunn av det dårlige været er var det lite etterspørsel. Noe som er helt sikkert er at bydelen har søkt om nærmere 700 000 kroner til oppgradering av benker og bord i parkene. Det som er langt mindre sikkert er om pengene blir innvilget.

Fremfor alt trenger vi toalett i Stensparken

Mona Helene Grønlie

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere