Parkering bare for turfolket

SKILT: Det er nå satt opp skilt som forteller at P-plassen nedenfor Sagstua bare er for turfolk.

SKILT: Det er nå satt opp skilt som forteller at P-plassen nedenfor Sagstua bare er for turfolk. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen

Å lettvint kunne sette fra seg bilen for å komme seg innover i Østmarka, setter mange pris på. Plassen nedenfor Sagstua ved Skulleruddumpa er det mange som benytter seg av.

MÅKES IKKE: Mange vil gjerne bruke P-plassen ved Sagstua, men problemene bygger seg opp fordi stedet ikke blir måkt. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen

ØSTMARKA: Etter at Miljøprosjektet Ljanselva fikk parkeringsavtalen med grunneier Kreftforeningen, og Hafslund bidro med å planere plassen nedenfor Sagstua, er det mange som har benyttet den når de skal innover.

Men her som så mange andre steder, er det ikke bare turfolket som setter fra seg kjøretøyene sine her. Til tider har både trailere og store hengere blitt plassert her. Og dermed har verdifull plass blitt borte for dem som plassen er tiltenkt.

Les også: Den store akedagen ved Sagstua

Skiltet ...

Men nå har det kommet opp skilt som forteller at dette er en P-plass som bare skal være for turfolk.

– Og dette blir respektert, sier Trine Johnsen i Miljøprosjekt Ljanselva.

... men måkes ikke

Men det som nå er det virkelig store problemet, er at plassen ikke blir måkt.

– I og med det er privat område, kan ikke kommunen påta seg vedlikeholdet, sier Trine Johnsen.

– Riktignok blir det brøytet her en gang i blant, men ved store snøfall, blir det problemer. Da har vi opplevd at mange har blitt stående fast. Vi har vært i møter med Bymiljøetaten, og de forstår problemet, men de har altså ikke mulighet til å vedlikeholde. Synd, for det er så mange som gjerne vil bruke plassen her, sier Trine Johnsen som håper på en løsning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.