RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SYKKELFELT: Dette er strengt forbudt, men er det et forbud mot å parkere ved siden av et sykkelfelt, spør vår leser. Bildet er tatt på Bogerud i 2007. Illustrasjonsfoto
SYKKELFELT: Dette er strengt forbudt, men er det et forbud mot å parkere ved siden av et sykkelfelt, spør vår leser. Bildet er tatt på Bogerud i 2007. Illustrasjonsfoto

Parkering forbudt-skilter fjernes

Hva er reglene for parkering ved siden av sykkelfelt? spør en Nordstrands Blad-leser.

NORDSTRAND: I disse dager etablerer Bymiljøetaten nytt sykkelfelt i Nordstrandveien mellom Langbølgen og Skullerud (E6). Dette sto omtalt i Nordstrands Blad 6. mai.

LES OGSÅ: Nå kommer nytt sykkelfelt på Nordstrand

Spørsmål fra leser

Strekningen har vært skiltet med parkering forbudt. Disse fjernes nå som det er sykkelfelt på strekket.

– I artikkelen hevdes det at parkering forbudtskiltene kan fjernes siden det uansett er forbudt å parkere i sykkelfelt. Er det forbudt å parkere utenfor et sykkelfelt? Det er selvfølgelig ikke lov å parkere slik at man er til hinder eller ulempe for øvrig ferdsel, men finnes det noe generelt forbud mot å parkere ved siden av sykkelfelt? skriver en leser til Nordstrands Blad.

LES OGSÅ: Frykter flere ulykker med barn og unge

Etaten svarer

Dette svarer Bymiljøetaten ved Anne Sofie Durkis:

– Sykkelfelt skal være oppmerket og skiltet med offentlig trafikkskilt. Skiltet aktiviserer trafikkreglenes bestemmelse om stanseforbud i sykkelfelt. Trafikkreglenes bestemmelser om stanseforbud gjelder innenfor oppmerkingen. (I motsetning til for eksempel parkering forbudt-skilter som gjelder ut til midten av veien). Stans og parkering utenfor sykkelfeltet vurderes opp mot Vegtrafikklovens §3 (Unødig forstyrrelse, hinder eller fare).

LES OGSÅ: Bilist meide ned syklist ved Sæter-krysset

Flere sykkelplaner

Strekningen som nå legges til rette for syklister kommer i fremtiden til å binde sammen to ruter i hovedsykkelveinettet.

Ved E6 kan man fortsette på gang- og sykkelvei både nordover og sørover.

Når det gjelder Nordstrandveien jobber Bymiljøetaten for å etablere sykkelfelt videre vestover mot Ekebergveien. Den strekningen skal etter planen bygges neste år.

Det planlegges også sykkelfelt i Langbølgen mellom Nordstrandveien og Lambertseterveien.

LES OGSÅ: Oslo kan få el-biler til 50 millioner

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere