*Nettavisen* Nyheter.

Parkering forbudt-skilter fjernes

SYKKELFELT: Dette er strengt forbudt, men er det et forbud mot å parkere ved siden av et sykkelfelt, spør vår leser. Bildet er tatt på Bogerud i 2007. Illustrasjonsfoto

Hva er reglene for parkering ved siden av sykkelfelt? spør en Nordstrands Blad-leser.

NORDSTRAND: I disse dager etablerer Bymiljøetaten nytt sykkelfelt i Nordstrandveien mellom Langbølgen og Skullerud (E6). Dette sto omtalt i Nordstrands Blad 6. mai.

LES OGSÅ: Nå kommer nytt sykkelfelt på Nordstrand

Spørsmål fra leser

Strekningen har vært skiltet med parkering forbudt. Disse fjernes nå som det er sykkelfelt på strekket.

– I artikkelen hevdes det at parkering forbudtskiltene kan fjernes siden det uansett er forbudt å parkere i sykkelfelt. Er det forbudt å parkere utenfor et sykkelfelt? Det er selvfølgelig ikke lov å parkere slik at man er til hinder eller ulempe for øvrig ferdsel, men finnes det noe generelt forbud mot å parkere ved siden av sykkelfelt? skriver en leser til Nordstrands Blad.

LES OGSÅ: Frykter flere ulykker med barn og unge

Etaten svarer

Dette svarer Bymiljøetaten ved Anne Sofie Durkis:

– Sykkelfelt skal være oppmerket og skiltet med offentlig trafikkskilt. Skiltet aktiviserer trafikkreglenes bestemmelse om stanseforbud i sykkelfelt. Trafikkreglenes bestemmelser om stanseforbud gjelder innenfor oppmerkingen. (I motsetning til for eksempel parkering forbudt-skilter som gjelder ut til midten av veien). Stans og parkering utenfor sykkelfeltet vurderes opp mot Vegtrafikklovens §3 (Unødig forstyrrelse, hinder eller fare).

LES OGSÅ: Bilist meide ned syklist ved Sæter-krysset

Flere sykkelplaner

Strekningen som nå legges til rette for syklister kommer i fremtiden til å binde sammen to ruter i hovedsykkelveinettet.

Ved E6 kan man fortsette på gang- og sykkelvei både nordover og sørover.

Når det gjelder Nordstrandveien jobber Bymiljøetaten for å etablere sykkelfelt videre vestover mot Ekebergveien. Den strekningen skal etter planen bygges neste år.

Det planlegges også sykkelfelt i Langbølgen mellom Nordstrandveien og Lambertseterveien.

LES OGSÅ: Oslo kan få el-biler til 50 millioner

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag