RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Parkeringsforvirring i Hvervenbukta


Det ikke så lett synlige skiltet sier det er forbudt å parkere her og en kvinne fikk bot. Nå vil kommunen se på saken.
Det ikke så lett synlige skiltet sier det er forbudt å parkere her og en kvinne fikk bot. Nå vil kommunen se på saken. Foto: Foto: Marianne Holøien
Har du lagt merke til det lille blå skiltet ved parkeringsplassen i Hvervenbukta? Det hadde ikke Oppegård-kvinnen som endte med bot. Arne Holmberg fra Sloreåsen etterlyser bedre skilting.

HVERVENBUKTA: – Parkering forbudt her? Men vi har jo alltid parkert her?

Paret har akkurat, som så mange andre satt fra seg bilen på skyggefull plass mellom trærne i Hvervenbukta, som de siste ukene har vært full av yrende liv på grunn av varmen. Men tar en runde for å titte etter forbudsskilt når de får spørsmål fra Nordstrands Blad om lovligheten. Etter litt om og men ser de nærmere på det lille skiltet de egentlig trodde handlet om at det går gangsti fra «parkeringsplassen».

Men der står det «All kjøring og parkering forbudt. Borttauing uten varsel».

Les også: Stor guide til parkering i Oslo

– Da flytter jeg bilen med en gang. Er det noe jeg har lært om det offentlige, så er det at det offentlige alltid har rett, utbryter mannen og hiver seg i bilen for å unngå bot.

Fikk bot

Ikke alle har vært like heldige. Arne Holmberg fra Sloreåsen kan fortelle om en kvinnelig bekjent fra Oppegård som parkerte på nøyaktig samme plass forrige helg, og endte med bot. Hun skjønte  ingenting.

– Det er jo enormt med biler her nå, men det er for dårlig skilting. Folk vet ikke hvor de kan stå, dermed hopper de inn der de synes de ser en ledig plass, sier Holmberg.

Han stusset også over begrunnelsen skrevet på boten: «Parkert på grøntareal uten tillatelse. Ledig på den store parkeringsplassen».

Les også: Betalte for mye - fikk parkeringsbot

– Vil det si at det hadde vært tillatt hvis det ikke var ledig på den store parkeringsplassen? Hvor er det egentlig lov til å stå? undrer Holmberg.

Etterga boten, men ...

Det har det ikke vært så lett å få svar på. Anne Sofie Durkis, seniorkonsulent i kommunikasjonsavdelingen hos Bymiljøetaten, opplyser per e-post at kommunen har gjort en feil i tilfellet hvor Oppegård-kvinnen fikk bot. Og at boten vil bli ettergitt.

På spørsmål om dette betyr at det faktisk er lovlig å stå parkert mellom trærne, selv om det vitterlig står et lite skilt om forbud der, svarer hun følgende per e-post:

– Vi skal se nærmere på saken og inntil videre oppfordrer vi publikum til å benytte seg av parkeringsplassen, eller eventuelt la bilen stå og benytte kollektivtransport.

Les også: Bilister, legg merke til dette skiltet!

De to parkeringsplassene som i utgangspunktet er merket for parkering, har totalt rundt 155 plasser. Etter campingplassen, er det også et par plasser i Ljansbrukveien ved kiosken. I tillegg er det noen plasser litt lenger ut mot Ingierstrand, opplyser Durkis.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere