RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Parkeringskaos ved Ekebergparken

Tusenvis av mennesker ville se den nye Ekebergparken i helgen. Mangelen på parkering førte til lettere kaotiske tilstander, blant annet i Kongsveien.

EKEBERG: Det er estimert at mellom 5000 og 10.000 mennesker tok turen til åpningen av Ekebergparken torsdag i forrige uke.

LES OGSÅ: Parken er åpen!

Mange ventet også til helgen med å se det nye parkanlegget. Bildene i denne reportasjen er tatt søndag ettermiddag, ved totiden.

– Det har vært så mye folk, både fredag, lørdag og søndag. Det var rene folkevandringen, forteller sjef for Ekebergparken, Ina Johannesen og legger til at det er veldig hyggelig å se at så mange ønsker å bruke området.

– Noen snakker om en fornyet bydel, sier parksjefen.

LES OGSÅ: Ringnes var guide i egen park

Tvilsom parkering

Ina Johannesen og Christian Ringnes har hele tiden oppfordret folk til å reise kollektivt til parken. Trikk 18 og 19 går til Sjømannsskolen holdeplass. Alternativt kan man ta 74-bussen og 34-bussen til Ekeberg camping.

Men ikke alle fulgte denne oppfordringen og mangel på parkeringsplasser i området førte til kaotiske tilstander.

Oppover Kongsveien sto biler parkert på fortauet og ved Ekeberghallen hadde mange bilister tatt seg til rette på en grønn slette.

LES OGSÅ: Folket elsker Ekebergparken

Ønsker mer parkering

Ina Johannesen mener at selv om de oppfordrer folk til å reise kollektivt, så vil det alltid være mange som tar bilen.

– Dette hadde absolutt vært en fordel med mer parkering rundt parkområdet. Folk kommer alltid til å kjøre bil, sier Johannesen.

Det var planer om en parkeringsplass i reguleringsplan for Ekeberg by- og idrettspark. Men da denne planen ble skrinlagt, ble også planer om parkeringsplass lagt til side.

SE STOR BILDESERIE FRA ÅPNINGEN HER

Ingen kommunale planer

Nordstrands Blad sendte en henvendelse til Bymiljøetaten om det foreligger planer om mer parkering rundt Ekeberparken.

– Det foreligger ingen kommunale planer for å bedre trafikksituasjonen som beskrevet sist helg, sier Odd Olav Bratteberg i Bymiljøetaten og legger til:

– Ved åpninger av attraksjoner er det som regel alltid problematiske trafikkforhold som skyldes mangel på parkeringsplasser. Erfaring viser at trafikken tilpasser seg situasjonen. Bymiljøetaten oppfordrer derfor besøkende til parken å benytte offentlig kommunikasjon som buss og trikk.

LES OGSÅ: Christian RIngnes gleder seg til folkefest

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere