RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Parkeringsvakter ut i streik


VISER SYMPATI: Trafikkbetjenter over hele byen legger ned arbeidet på torsdag. Her fra parkeringsplassen på Hauketo.
VISER SYMPATI: Trafikkbetjenter over hele byen legger ned arbeidet på torsdag. Her fra parkeringsplassen på Hauketo.
Torsdag 20. september blir blant annet parkeringsvakter i Oslo tatt ut i sympatistreik.

OSLO: Torsdag 20. september tar Fagforbundet Oslo ut ansatte i Oslo kommune til sympatistreik sammen med de streikende i NHO-service.

Streiker for å støtte NHO

– Hovedhensikten med streiken er å støtte de streikende i NHO-service. De kjemper en kamp for rettferdig lønn og pensjon på konkurranseutsatte arbeidsplasser i Oslo kommune, heter det i pressemelding fra Fagforbundet Oslo.

Streiken vil ramme Oslo kommune økonomisk og liv og helse vil ikke bli satt i fare.

Les mer om streiken her.

Fagforbundet Oslo har meldt plassfratredelser i henhold til ordinære prosedyrer ved sympatistreik for 1461 medlemmer. Medlemmene er fordelt på alle bydelene i Oslo og åtte etater.

Parkeringsvaktene blir tatt ut

Trafikkbetjenter er blant dem som blir tatt ut i streik, sammen med Bymiljøetaten, Vann- og avløpsetaten, Plan- og bygningsetaten, Utviklings- og kompetanseetaten, Sykehjemsetaten, Oslo kemnerkontor, der alle bortsett fra de som utbetaler skatt til gode blir tatt ut, Utdanningsetaten og Oslo Havn KF.

– De sykehjemsansatte i NHO-service har lønns- arbeids- og pensjonsvilkår som er dårigere enn resten av pleie- og omsorgssektoren. NHO har muligheten til å løse konflikten, ved å gi sine ansatte like gode lønns- og arbeidsvilkår som alle andre organiserte i sektoren har, sier leder i Fagforbundet Oslo, Mari Sanden.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere