RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Parkour i parken


Anders Dreyer (20) legger på sprang vekk fra monolitten mens Sindre Strand Offerdal (13) ser på.
Anders Dreyer (20) legger på sprang vekk fra monolitten mens Sindre Strand Offerdal (13) ser på.
Det er rimelig og god trening, men ser litt rart ut.

FROGNERPARKEN: Hver lørdag møtes en gjeng ungdommer til trening i Frognerparken. For å drive med parkour trenger man verken ekstrautstyr eller forkunnskaper.

Parkour er en disiplin, ikke en sport. Det er ikke noe konkurranseelement i det vi driver med, forteller Truls Strand Offerdal (18). Sammen med broren Sindre (13) prøver han på ulike måter å ta seg over gjerdet rundt monolitten i Frognerparken. Hovedpoenget med parkour er nemlig å bevege seg mest mulig effektivt fra ett punkt til et annet. Dét innebærer at gjerder, porter, trapper og andre byelementer forseres på uortodokse måter.


Fra Frankrike

Disiplinen kan spores tilbake til franske soldaters opphold i Vietnam, og har feste i militærkultur, forteller storebror Strand Offerdal. Derfra har disiplinen spredd seg fra far og sønn Raymond og David Bell, til treningslystne over hele verden. I Oslo er miljøet lite, men voksende.

Vi håper å spre parkour til alle som vil være med, men vi vil ikke at disiplinen skal bli en kommersiell flopp som noen tjener penger på, forteller Strand Offerdal.

Parkour er en nyttedisiplin som ikke krever noe ekstrautstyr. Vi prøver å gjøre det så enkelt som mulig og å bygge miljøet vårt på positive verdier.


Krevende

En annen ting man bør ha en god porsjon av hvis man vil drive med parkour, er tålmodighet.

Disiplin og vilje kommer man langt med. Det er viktig å ikke begynne med det vanskeligste først, men å bygge seg opp gradvis, forteller Strand Offerdal. Hvis man har lyst til å begynne, er det imidlertid nok av steder å prøve seg i hovedstaden og vårt nærområde

Vi finner alt vi trenger i Oslo. Frognerparken, Nydalen, Torshov og Blindern er gode steder, forteller Strand Offerdal, og anbefaler førstnevnte park til nybegynnere. Selv ønsker han alle interesserte velkommen til trening ved Monolitten klokken 16.00 på lørdager.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere