Parkpiratene herjer vilt på vestkanten

Pirater av det godslige slaget: Heidundrande forestilling med snille, skumle og farlige pirater i det blå teltet som har blitt en tradisjon i Frognerparken. Det er andreklassestudenter ved Teaterhøgskolen som setter opp stykket "Pirater".

Pirater av det godslige slaget: Heidundrande forestilling med snille, skumle og farlige pirater i det blå teltet som har blitt en tradisjon i Frognerparken. Det er andreklassestudenter ved Teaterhøgskolen som setter opp stykket "Pirater". Foto: Jacob Kirkevaag

I det blå teltet i Frognerparken kan du oppleve spinnville sjørøvere, en eventyrlysten ungjente og mer til helt fram til midten av juli.

Viltert: Selv de blinde piratene virrer rundt og slåss både titt og ofte.

Tøff: Jenny, spilt av Kathrine Thorborg Johansen, er vertshusdatteren som får oppleve sjørøvere på nært hold.

Samarbeid: Kaptein og doktor med skattekartet.

Pirater og mer til i det blå teltet i Frognerparken

Lystig mannskap

Vertshusholderen og Jennys far

Barske Billy Bones

Jenny opplever mye spennende

Jennys mor

Synger og gjøgler

piratenes sceneskift

FROGNERPARKEN: Teaterhøskolen i Oslo har i over 30 år spilt barneteater i Frognerparken.

Del på Facebook

– For mange skoler, barnehager og familier har dette blitt en sommertradisjon, forteller «Lange John Silver», alias Rolf Kristian Larsen, like før forestillingen tar til og publikum benker seg i det blå sirkusteltet.

Pirater

Den selvsamme Lange John og resten av ensemblet fra andreårssudentene ved Teaterhøgskolen i Oslo, slår til med sin egen versjon av «Skatten på Sjørøverøya». Og forestillingen Pirater er et eventyr med fart, spenning, skumle og snille pirater omhverandre.

Det gjøgles, synges og innimellom er akkompagnementet tomme oljetønner.

– Vi har vært så heldige å få med oss Jan Ove Ottesen og Geir Zahl ifra Kaizers Orchestra, som har laget musikken vår. Regissør er Teodor Janson kjent fra Peter Pan på DNT, formidler de spillesugne piratene.

Og sjørøverne mener at det lages altfor lite teater i Norge i dag som tar de litt større barna på alvor. Og derfor har laget en forestilling som passer en 15-åring så vel som en 5-åring.

Så kast loss og sleng dere på skuta!

Spilletider og datoer finner du på: sommerteatret.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.