RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Parkplanene er elsket og hatet


Milliardær og eier av Ekebergrestauranten, Christian Ringnes, på plass under informasjonsmøte om skulptur- og kulturminneparken på Ekeberg.
Milliardær og eier av Ekebergrestauranten, Christian Ringnes, på plass under informasjonsmøte om skulptur- og kulturminneparken på Ekeberg. Foto: Alle foto: Anders Jørstad
Applaus og buing om hverandre under informasjonsmøte om skulptur- og kulturminnepark på Ekeberg.

EKEBERG: Etter innvendinger fra lokalbefolkningen, natur-vernere og byantikvaren, var det et nedjustert planforslag Kulturetaten presenterte under det åpne informasjonsmøtet på Sjømannsskolen tirsdag kveld.

– Nå kan den enestående naturen på Ekeberg brukes av flere. Det vil bli en folkepark på en skånsom og forsiktig måte, innledet Gro Balas, direktør i Kulturetaten.

Blandet forsamling

Som skulpturparkens initiativtaker, var også Christian Ringnes på plass for å dele sine visjoner. Men fra tilskuerplass registrerte han tidlig at de fremmøtte fra lokalmiljøet, som telte rundt 100 i tallet, ikke utgjorde noen ensartet forsamling.

Enkelte skeptikere til skulpturparken mottok applaus for sine innlegg, mens andre ble buet svært høylytt av talerstolen. Direktør Balas i Kulturetaten var blant dem som mottok begge reaksjonene denne kvelden.

CHRISTIAN RINGNES: – Skal ikke bare være nakne kvinnekropper

Hotellkonspirasjon

Per Andersen fortalte at Ekebergs grøntområde over tid har «blitt spist opp litt etter litt», før han serverte Ringnes en konspirasjonsteori om at et framtidig hotell på Ekeberg var forretningsmannens baktanker. Ringnes tok imot påstanden med markert latter.

Turid Winter Larsen kalte Kulturetatens prospektbilder for manipulasjon i photoshop.

Videre mente hun at anleggsarbeid i forbindelse med oppgraderinger ville rasere krattskogen på begge sider av de halvannen meter breie stiene.

– Brede bulldosere blir ikke nødvendig ved såpass liten forbedring, kvitterte Ringnes.

I likhet med flere, stilte Winter Larsen spørsmålstegn ved at Plan- og bygningsetaten ikke var representert under informasjonsmøtet.

LES OGSÅ: DET NYE PLANFORSLAGET FOR EKEBERGÅSEN

«Ringnes-invasjon»

Atle Klungehaug fryktet at følelsen av å være i skogen ville erstattes med følelsen av å være i en «park med installasjoner». Ola Vidje var en av dem som gikk til talerstolen med positiv innstilling til skulpturparken.

– Jeg har bodd på Ekeberg hele livet, og jeg synes enkelte innlegg har vært underlige. Mange bærer preg av at man ser spøkelser på lyse dagen, eller at Ringnes skal invadere Ekeberg, fortalte Vidje.

Enkelte fremhevet viktigheten av krattskogens skjønnhet, mens en sa at direkte at «krattskogen er stygg». Andre mente skogen har et biologisk mangfold. Andre igjen protesterte med at ”det er ikke en skog, men en halv skog og halv park.

Høringsfristen for planforslaget er 1. desember, og det er ventet at bystyret tar den endelige beslutningen våren 2011.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere