Anders.Halvorsen@dittoslo.no"/>
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FRYKTER INGEN: Holmlia-gutten Jonathan Parr fikk 45 minutter av Drillo i forrige ukes EM-kvalikkamp på Ullevaal stadion. Her ypper 22-åringen seg i boksen til gjestene.
FRYKTER INGEN: Holmlia-gutten Jonathan Parr fikk 45 minutter av Drillo i forrige ukes EM-kvalikkamp på Ullevaal stadion. Her ypper 22-åringen seg i boksen til gjestene. Foto: BEGGE FOTO: Anders Halvorsen

Parr nyter profflivet i London og tillit av Drillo

Fast plass i Crystal Palace, ny leilighet i London og tillit av Drillo. Livet smiler til Jonathan Parr (22) fra Holmlia.

ULLEVÅL: I sommer signerte 22-åringen for Championship-klubben etter fire år i Aalesund.

Jonathan har allerede funnet seg godt til rette på balløya.

– Jeg har det veldig fint, men det har vært litt av et kjør etter at jeg flyttet på meg, sier han og smiler.

Holmlia-gutten fortsetter:

– Det har vært to kamper i uka fra dag én. I tillegg har jeg vært på utkikk etter et sted å bo. Det har vært en stor prosess for meg.

Nylig kjøpte landslagsspilleren leilighet i et nabolag mellom Fulham og Chelsea. For bare noen dager siden flyttet han inn sammen med kjæresten Astrid.

Liker London

– At ting faller på plass, er viktig. Nå regner jeg med at det skal gå enda bedre på banen også, smiler lysluggen, som har spilt nesten samtlige kamper for Palace denne sesongen.

DittOslo traff den offensive sidebacken i forbindelse med EM-kvalikkamp på Ullevaal stadion i forrige uke. Jonathan fikk 45 minutter av Drillo i oppgjøret som endte med 3-1-seier.

Etter kampen fikk vi syv gode minutter med Parr i den hektiske pressesonen. Proffgutta har sjelden så god tid, men det hadde den tidligere Holmlia- og KFUM/Oslo-spilleren.

– Hvordan trives du i London?

– London er en veldig fin by å bo i, mulighetene er mange. Man kan gjøre absolutt alt, og det meste ligger i nærheten. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med byen. Minuset må bli trafikken, for der går det unna, humrer Jonathan.

Tøff liga

– Er det stor forskjell på Tippeligaen og Championship?

– Championship er en fysisk røffere liga. Det er mye fram og tilbake, og lagene spiller med små marginer bakover. Da slås det ofte langt, og så jager man etter. Men ligaen har også mange teknisk gode spillere.

Etter elleve serierunder ligger Palace på 8. plass med 17 poeng. Southampton topper med 23.

– Hvordan trives du med gutta på laget?

– Lagene jeg har vært innom så langt i karrieren, har alle vært preget av et stort fellesskap. Det samme gjelder i Crystal Palace. Vi er en fin gjeng, som holder sammen, forteller 22-åringen.

Store drømmer

– Drømmer du om noe større enn nest øverste nivå i England?

– Jeg skal ikke være utålmodig, for jeg har akkurat kommet til Palace. Men jeg legger ikke skjul på at jeg drømmer om Premier League. Kanskje det blir med Palace, kanskje med en annen klubb. Vi får se, svarer Parr.

– Det er mange tusen unge fotballspillere i våre bydeler som drømmer om en profftilværelse som deg. Hva kan du si til dem?

– Det høres ut som en klisjé, men å ha det gøy med fotball, er det som gjelder. Har du det moro, tar du den ekstra økta, legger deg litt tidligere, terper detaljer. Det er mye trening som skal til, men så er det veldig gøy når man lykkes, sier Holmlia-gutten til dittOslo.

Lørdag spiller Parr og co. borte mot Ipswich Town.

FAKTA JONATHAN PARR:

  • Født 21. oktober 1988.
  • Vokste opp på Holmlia.  
  • Posisjon: Back/midtbane.
  • Startet karrieren i Holmlia, før han gikk til KFUM/Oslo.
  • Spilte 11 elitekamper for Lyn. Ble hentet til Aalesund i 2007.
  • Vant cupen med AaFK i 2009.  
  • Signerte i juli 2011 for Championship-klubben Crystal Palace, etter 110 kamper i Aalesund.
  • Har spilt 5 A-kamper for Norge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere