RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pårørende uforberedt på flytting av gravstøtter


Den store muren på nedsiden av Bekkelaget kirke er i dårlig forfatning, og i løpet av sommeren skal det gjennomføres sikrings- og utbedringsarbeider her.
Den store muren på nedsiden av Bekkelaget kirke er i dårlig forfatning, og i løpet av sommeren skal det gjennomføres sikrings- og utbedringsarbeider her. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen
Denne sommeren skal det gjennomføres sikringsarbeider på Bekkelaget urnelund. Beskjed om dette kom ikke fram til en av de pårørende.

BEKKELAGET: Den store muren på nedsiden av kirken er i dårlig forfatning. Store steiner har falt ut, og området regnes som usikkert. Derfor må større rehabiliteringsarbeider gjennomføres.

Del på Facebook

Gravminner og urner blir midlertidig flyttet. Arbeidet er så vidt kommet i gang.

Alle gravminnene (steinene) som står inntil denne muren blir midlertidig flyttet, og urner som har fredningstid vil bli oppbevart i egnende kasser på et trygt sted. Disse urnene og gravminnene blir satt tilbake når rehabiliteringen er ferdig, melder gravferdsetaten.

Ikke varslet

Men en av de pårørende reagerer på arbeidene som pågår.

– Det var et trist syn som møtte oss da vi kom og skulle plante blomster på mine foreldres gravsted, sier Britt Høyer Grimnes.

– Alle gravsteiner og urner og mye av jorden var fjernet langs hele den nederste muren. Dette var vi helt uforberedt på. Jeg var og plantet blomster og luket der for bare halvannen uke siden. Merkelig at de kan gjøre noe sånt uten at vi får et varsel. Kontoret var stengt så vi kunne ikke innhente noen forklaring, forteller Grimnes.

Feil adresse

Stein Olav Hohle, driftssjef for driftsavdeling øst i Gravferdsetaten, beklager at Grimnes mener hun ikke er blitt varslet, men mener han har en naturlig forklaring på det intrufne.

– Vi har sendt ut brev til alle som står som eiere av gravstøttene, og bedt om å få underskrift tilbake på at det er i orden. Av de 27 vi sendte brev til, fikk vi 26 underskrifter tilbake. Til Grimnes hadde vi beklageligvis feil adresse, sier Hohle.

Han understreker at når man flytter, bør man også melde flytting til gravferdsetaten. Ifølge Hohle fikk Grimnes tilsendt et nytt brev torsdag, da det ble oppdaget at det første brevet ble sendt feil.

– Vi forstår at dette er en såpass stor ting for de pårørende, men vi mener å ha informert på en tilstrekkelig måte. Vi har også lagt ut informasjon om arbeidet på våre hjemmesider, samt at vi sendte informasjonen til Nordstrands Blad, sier Hohle.

– Til de pårørendes beste

Videre forteller driftssjefen at de ikke hadde noe annet valg enn å flytte gravstøttene for å utbedre muren. Ifølge Hohle har flere steiner løsnet fra muren og rullet ned i bed langs gravstøttene.

– Dette er til de pårørendes beste, ettersom de som besøker gravene kunne blitt truffet av steinene dersom vi ikke hadde gjort noe, avslutter Hohle.

Store deler av området rundt Bekkelaget kirke og urnelunden vil forøvrig være som en stor anleggsplass i sommer, i og med det også pågår større takarbeider på kirken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere