RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Party Pool

Hamburg har Reeperbahn. Liverpool har Ropewalks.

Get krumped.

Roger Sanchez har fadet ut. Nå er det Dallas Superstars "Helium" som gjaller fra anlegget inne på Beluga Bar i Ropewalks. Tre karer hopper opp på bardisken, og folkene bak baren reagerer med smil. De ser ikke en gang ut til å ta det ille opp når en pint med Carling smeller i gulvet.

Get krumped it is.

Krumping er en aggressiv form for hip hop-dans som kan se ut som en slåsskamp. Karene på bardisken nøyer seg med en slags line-dance. Very nice, boys, roper en dame i blå kjole.

Sammen med noen venninner har hun holdt hoff på dansegulvet på Beluga en stund. Bluferdighet eksisterer ikke, men de ser ut til å ha det gøy. Venninnegjengen drar opp stemningen på stedet. Selv folkene i sittegruppene og i båsene kvikner til. DJ-en har endelig fått noen ut på dansegulvet og gir jentene tilbakemelding:

Do what you do, synger Yoshimoto.

Do what you do.

Cool Britannia

Begrepet "Ropewalks" brukes om strekningen fra Duke Street til Bold Street i sentrum av Liverpool. Navnet kommer av reperbanene og taufabrikkene som en gang var lokalisert her. Helt fram til slutten av 1800-tallet, da dampbåtene gjorde seilskipene overflødige, ble det produsert rep og tauverk til seilskip i Ropewalks.

Karakteristisk for området er en tett konsentrasjon av store lagerbygninger i tegl og trange, snorrette gater. Etter at tauindustrien gikk inn, var det først og fremst forfall som preget gatene i Ropewalks. Og slik passerte hundre år, inntil Liverpool Ropewalks Partnership på midten av 1990-tallet tok tak i det nedslitte sentrumsområdet.

Ved hjelp nasjonal, europeisk og privat finansiering har Ropewalks blitt en sentrum for den kreative industrien i Liverpool. Og nattelivet. Området er blitt et stjerneeksempel på det britiske turistmyndigheter liker å kalle "Cool Britannia".

Det beste utelivet

Ropewalks var et ganske "dodgy" område før, men nå er det blitt så fint her, mener Lauren, som sitter på uteserveringen på Concert Square i hjertet av Ropewalks.

Sammen med noen kamerater og venninner har hun slått seg ned utenfor den populære storstua Modo. Det er happy hour og gjengen skåler i øl og "dagens tilbud"-drinker.

Ropewalks har det beste utelivet i Liverpool. Mange coole barer og mange bra dansesteder, forklarer Ashley.

Det finnes tradisjonelle puber i Ropewalks-området også for eksempel O"Neill"s og Norwegian Blue men det er de mer kontinentale barene og restaurantene som preger Ropewalks. Uansett: Festingen er av velkjent britisk varemerke.

Vi er glade i en fest her i England. Jeg har inntrykk av at folk fra kontinentet synes vi briter er litt voldsomme, medgir Adam, som har kommet med en "ferry across the Mersey" for å drikke sammen med kompisene sine.

Punks og yuppies

Ropewalks-gatene byr på utelivets mange fasetter. Det veksler mellom trendy og tacky, mellom sober eleganse og flatfyll. Her finnes hipstere, trendnisser, forretningsfolk, nerdete studenter, homser, fotballskaller, bikere, gothere og punkere.

Rebecca og Bangles hører til de siste kategorien. De slenger noen ganger innom den loslitte puben The Swan Inn i Wood Street, men er neppe å se på Bluu eller Modo. Nå har de slengt seg ned på en trapp i Slater Street sammen med hundene Patch og Moss. Bangles sjonglerer noen tøyballer.

Det har skjedd mye i Ropewalks de seneste årene. Mye er bra, annet kunne vi godt vært foruten, sier Bangles.

Prisene på leiligheter har steget voldsomt og det florerer av yuppies, sier Rebecca.

Men for dere turister er det sikkert morsomt med alle de poshe, nye stedene, tilføyer hun.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere