Påskeegg og Kinderegg

LETT: Louise (4) fra barnehagen Læringsverkstedet Grefsen Terrasse synes slett ikke det var vanskelig å blåse egget. – Men jeg har jo gjort det før da!, sier hun. FOTO: Kristin Tufte Haga KLIKK PÅ BILDET FOR Å SE NESTE BILDE

LETT: Louise (4) fra barnehagen Læringsverkstedet Grefsen Terrasse synes slett ikke det var vanskelig å blåse egget. – Men jeg har jo gjort det før da!, sier hun. FOTO: Kristin Tufte Haga KLIKK PÅ BILDET FOR Å SE NESTE BILDE

– Vi har påske, for da får vi Kinderegg, og det er de beste eggene, ifølge Henrik (4) og Maron (5).

Kinderegg1: Henrik (4) synes Kinderegg er de beste eggene. Foto: FOTO: Kristin Tufte Haga

KINDEREGG2: Maron (5) er også veldig glad i Kinderegg, men forteller om en glad mamma når han kommer hjem med egenprodusert påskepynt. Foto: FOTO: Kristin Tufte Haga

KUNST: Påskekunst på gang i Grefsen terrasse, fra venstre: Marius (2), Julie (2) og Markus (2). FOTO: Kristin Tufte Haga

GREFSEN: Påskeforberedelsene er godt i gang i barnehagen “Læringsverkstedet Grefsen Terrasse” i Grefsenkollveien. Egg blir blåst og malt, og lekre eggeglass kommer snart på bordet.– Men hvorfor feirer vi påsken, da?

– Vi har påsken, fordi at vi da får Kinderegg, og det er de aller beste eggene, ifølge kompisene Henrik (4) og Maron (5), og som ikke legger skjul på at de mer enn gjerne spiser Kinderegg utenom påsketider også.

Masse nusser

– Men fint å lage påskepynt her i barnehagen. Når jeg kommer hjem med det jeg har laget, så blir det masse nusser og sånn fra mamma, forteller Maron.

– Ja, hjemme blir de alltid veldig overrasket og glade når jeg kommer jeg med ting jeg har laget, sier Henrik.

Og Louise (4) synes slett ikke det er noe vanskelig å lage påskepynt heller.

– Å blåse egget var veldig lett! Men jeg har jo gjort det før da!, sier hun.

Ny barnehage

Barnehagen Læringsverkstedet Grefsen Terrasse i blokkene til Grefsen Terrassehus, er en “gammel” barnehage, men nå med nye driftere og med nyoppussede lokaler. Og med forskjellige “småverksteder”.

– Selvsagt følger vi fortsatt Rammeplanen for barnehager – men Læringsverkstedet har valgt å slå sammen Rammeplanens fagområder til fem temaer; keativitet, natur/utedag, språk, matte/motorikk, og hjerteprogram, sier styrer i barnehagen gjennom 27 år, Helle Marstrander Fladen.

Og hjerteprogrammet er nettopp hjertet av Læringsverkstedet.

– På samme måte som hjertet er den muskelen som holder liv i oss, så er hjerteprogrammet en del av kretsløpet i barnehagen - med stadig «påfyll» av god energi og positive følelser. Hvordan er vi mot hverandre? Det skal skapes fellesskap og et godt samspill, sier Fladen Marstrander.

– Hjerteprogrammet er et godt verktøy å bruke for å utvikle barnas sosiale kompetanse, og handler også om hvordan vi er inni oss, og at hver enkelt har en plass i fellesskapet som ingen andre kan fylle, forteller styreren.

Læringsverkstedet teller nå 40 barnehager i hele landet

Større nettverk

– At vi er blitt en del av et større nettverk innebærer en større trygghet, en administrasjon som sørger for blant annet personalets faglige utvikling gjennom månedlige styrersamlinger, seminar for pedagogene, ulike kurs for alle ansatte, sier Fladen Marstrander.

Barnehagen teller 59 barn, og er full. Og ifølge Marstrander Fladen – som til sammen har hele 31 års fartstid i barnehagen – så er barnehagehverdagen veldig givende.

– Og så veldig godt å kunne bidra til at barna vokser opp i gode og trygge omgivelser!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.