RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Påskefornemmelse


En flott tobeint høne av slaget Sussex.
En flott tobeint høne av slaget Sussex.
Vinteren tok en liten pause mens sola varmet i den splitter nye luftegården. Og hva kunne passe bedre på selveste Hønas dag.

Lindeberg: Riktig så mange hadde tatt turen på denne litt spesielle søndagen. De som søkte svaret på det evige spørsmål, kom høna eller egget først, må nok smøre seg med tålmodighet en stund til. Men ellers kunne du se på, ta på og høre mye rart om de tobeinte vesenene.

En liten rød høne

Nesten som i hønsegården hadde store og små vaglet seg opp på benkene i hytta litt nedenfor tunet.

Det var en gang en fin liten rød høne som bodde helt alene. Om morgenen sto hun opp og tok på seg sitt fine forkle. I et hus ikke langt unna bodde to ulver. En ulvemamma og en ulvegutt, forteller Marit Hallen med spennende røst.

Og som ventet, ungene satt med tindrende øyne og skjønte at dette ble en skummel historie. Men som alle eventyr skal, endte denne også godt.

Mange slag

Både inne i fjøset og ute i luftegården fikk for en gangs skyld hønene mer oppmerksomhet en de barske hanene.

Se her, kjenn så myke og fine fjærene er, sier Gunn Malmstrøm.

Hun sitter med en staselig høne av slaget Sussex på fanget. Hun er opptatt av fjærfe og representerer Oslo og Akershus Hobbyfjærfe.

Og ungene, som går forbi, stopper opp og klapper forsiktig. Og vips så er eggleverandørene noe mer personlig enn en pappkartong.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere