RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Påskekos rett utenfor døren


Venninnene Benedicte (14) og Kamilla (15) hadde med seg hundene Scott og Mille.
Venninnene Benedicte (14) og Kamilla (15) hadde med seg hundene Scott og Mille.
Man trengte ikke kjøre flere timer i stappfull bil for å finne rett påskestemning. Vi tok turen ut i nærmiljøet.

VESTRE AKER: På parkeringsplassen innerst i Sørkedalen kryr det av biler med skistativ på taket. Og fra løypene rundt høres latter og ski mot nypreparert påskesnø. Miriam Sørsvang fra Holmengrenda er i ferd med å pakke ut skiutstyret og gleder seg til en deilig dag i løypa.

Jeg har etter hvert fått veldig sansen for å være hjemme og benytte nærmiljøet i påsken. Planen i dag er å gå opp til Løvlia, og det regner jeg med at går fint. Neste år satser jeg på både Vasaloppet og Birken, så da må jeg jo være i form, smiler Sørsvang.

Godt føre

Tydelig er det flere som skal teste formen før påskemarsipanen skal inntas.

Ja, i dag er det jo optimalt for en aldri så liten skitur, humrer Johan Moan og datteren Kristin fra Ullern. De har også tatt turen til Sørkedalen med bil for så å ta skiene fatt.

Jeg tror føret er fint, men vi skal ikke gå spesielt hardt altså. Dette skal være en koselig tur med greit tempo og mye prat, sier Moan.

På parkeringsplassen legger utsendte journalist merke til én som muligens hadde litt for dårlig tid i det han eller hun skulle ut på tur. På taket av bilen står nemlig skiboksen åpen med innholdet godt synlig.

Bikkjekaldt?

Ved Bogstadvannet svømmer to svaner fredfullt rundt i en liten del av vannet som akkurat har tint. Langs vannkanten løper venninnene Benedicte (14) og Kamilla (15) med hundene Scott og Mille.

Vi er egentlig på vei til stallen vår på Tangen og tenkte det kunne være en fin tur. Og det synes tydelig hundene våre også, smiler Kamilla mens hun får øye på Mille som er på god vei ut til svanene.

Uff, nå gjør hun det igjen, jeg må bare løpe etter jeg altså så hun ikke irriterer dem, sier hun og legger på sprang.

I solveggen

Også på velkjente Frognerseteren har de første påsketuristene benyttet anledningen til å sette seg i solen. Praten går på både tysk, engelsk og spansk.

Ja, det er mange turister her, også oss da, sier Margarethe Christie og titter bort på svigerdatteren Solveig Askildsen.

Vi parkerte litt lengre ned og så spaserte vi hit opp. Om noen dager drar vi på fjellet, men akkurat nå kunne vi jo neppe hatt det bedre, sier Christie og tar en bit av wienerbrødet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere