RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Påskekrim mot tapte drømmer

Leselystne mennesker møtte onsdag før påske opp i Bydelshuset for å bytte bøker, lese, og høre på pianospill. I tillegg kunne man få med seg en tekstprojeksjon av kunstneren Siri Rønneberg Hogstad.

ST. HANSHAUGEN: Her har vi lagt alt etter hulter til bulter-prinsippet, forteller en av deltagerne i prosjektet. Og ganske så riktig kan man finne alt fra påskekrim til romantisk kiosklitteratur og Dostovievski side om side.
Den dramatiskeTapte Drømmer kan byttes mot en en nesten ubrukt påskekrimbok.
Det er Frivillighetssentralen som har tatt initiativet til den store bokbyttedagen.
Jorid Tharaldsen, daglig leder ved sentralen, synes prosjektet er spennende.
Vi prøvde oss allerede til jul, men da var det ikke så stort oppmøte. Denne gangen bestemte vi at påskekrimmen skulle være hovedtemaet, sier Tharaldsen.
Et titalls mennesker beveger seg rundt i lokalet, mens pianisten spiller i bakgrunnen.
Jeg har funnet en bok, sier Evelyn Fredriksen. Her skal det leses krim i påskeferien, ingen tvil om det.
Mystikk
Jeg meldte meg som frivillig, og endte opp med å lage et kunstprosjekt i stedet, sier kunststudenten Silje Rønneberg Hogstad. Hun har bladd seg gjennom gammel påskekrim fra diverse antikvariater.
Jeg fant et blad fra 1941 som heter Mystikk, også laget jeg en tekstprojeksjon av det, forteller hun. Korte, komprimerte kriminalfortellinger farer over det hvite lerretet, og er med på å skape en ekte påskekrimstemning.
For prisen av en kopp kaffe eller en vaffel, kunne man få med seg en bok. Eller man kunne bytte utleste bøker mot en ny spennende en.
Jorid Tharaldsen forteller at de var svært fornøyd med arrangementet, og satser på å starte en bokbytte-tradisjon.
Det var cirka 60 mennesker innom i går, og det var hyggelig å se at folk koste seg. Flere satte seg ned for å diskutere bøker over en kopp kaffe, forteller hun på telefon.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere