RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pass opp for orkester på t-banen

Mens musikanter underholder på t-banen, kan deres medsammensvorne tømme lommene dine for verdisaker.

HOLMENKOLLEN: Politiet advarte tidligere denne uken mot lommetyvkjenninger fra utlandet som har kommet til Norge i anledning ski-VM. Nå er de observert på t-banen til Holmenkollen.

– Vi har fått meldinger om at potensielle lommetyver allerede har begynt å operere på t-banen mellom sentrum og Holmenkollen. Mens noen spiller orkester for å avlede, forsyner medhjelperne seg av folks private eiendeler, forteller politioverbetjent Dagfinn Vennevold.

Profesjonelle tyver

Tirsdag sa Vennevold til dittoslo.no at folk bør tenke nøye gjennom hvor de legger verdisakene sine, og understreket at lommetyvene er svært profesjonelle.

– I trengselen på t-banen eller i folkemassene på stadion er det vanskelig å oppdage at noen stikker hendene i lommene dine. Dessuten opererer lommetyvene ofte i team, så dersom du skulle ta tyven på fersken, er lommeboken eller telefonen din raskt sendt videre til medhjelperen og blir dermed vanskelig å spore opp, advarte Vennevold da.

LES ALT OM SKI-VM HER

Forberedt på storinnrykk

Vennevold forteller at gårsdagens åpningsseremoni foregikk under fredelige forhold og at politiet hadde lite å slå ned på. Når det gjelder området i Holmenkollen var det eneste som opptok politiets oppmerksomhet igår, en ulmebrann i en kommentatorboks. Den ble raskt tatt hånd om av brannvesenet.

– Nå er vi spent på dagen i dag, når store publikumsmengder inntar nasjonalanlegget. Men vi er godt forberedt med uniformerte polititjenestemenn og -kvinner tilstede på stadion, sier Vennevold.

Politioverbetjenten sa også tidligere i uken at politiet ønsker å møte folk på en positiv måte i Holmenkollen og håper at deres tilstedeværelse vil skape trygghet, fremfor at folk frykter at noe galt har skjedd når de ser politi.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere