RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politi og ambulanse kom til stede etter ransforsøket like ved haugenstua stasjon. FOTO: SVEIN GUSTAV WILHELMSEN
Politi og ambulanse kom til stede etter ransforsøket like ved haugenstua stasjon. FOTO: SVEIN GUSTAV WILHELMSEN

Pass opp for veskenappere!

Politiet ber folk være på vakt for veskenappere. To kvelder på rad har kvinner blitt utsatt for vold og ransforsøk.

HØYBRÅTEN/HAUGENSTUA: Mandag kveld kl 21.30 ble det meldt om et ran i området ved Idrettsveien, i nærheten av Høybråten stadium. En gjeng på fem stykker rundt 17-18 år skal ha oppført seg truende mot en kvinne i midten av 60-årene.

– Den ene gutten kom bort og truet med at han skulle ha veska hennes. Han dro i veska og brukte vold for å få tak i den. Fornærmede er ikke alvorlig skada, men hun ble frastjålet veska med eindeler, forteller jourhavende førstebetjent Line Henriksen ved Stovner politistasjon.

Gutten beskrives som ganske liten og tynn. Han er rundt 170 cm og har ganske lys hud.

Ransforsøk

Nesten på samme tid tirsdag kveld, ble en mor og en datter forsøkt ranet ved 22.30 tia i Linjeveien/Kringsveien. Kvinnene var på vei fra toget på Haugenstua stasjon, da de plutselig ble truet.

– Tre gutter i alderen 15-18 år fulgte etter dem. De forsøkte å få tak i veska, men lyktes ikke. Dama tviholdt på den, forteller Henriksen.

Guttene skal ha truet fornærmede med en pistol mot tinningen, men det er usikkert om den var ekte eller ikke. Kvinnen kom fra det med lettere skader.

Politiet ser veldig alvorlig på hendelsene.

– Vi jobber med sakene, vi har noe å gå etter, men foreløbig ikke identifisert noen gjerningsmenn. Folk må være litt på vakt. Vi vil forsøke med økt patruljering i området, opplyser Henriksen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere