RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pass på å fornye nå

Skal du ha nytt pass før sommeren, bør det gjøres nå. Om to måneder begynner rushet på Stovner.

Stovner: En familie troppet nylig opp med kaffe og vafler for å korte ned ventetiden da de skulle skaffe seg nye pass på Stovner politistasjon. De var nemlig vant til lange køer foran de to lukene men køene kommer ikke før senere på året.
De fikk ikke engang sjenket opp koppen før det var deres tur. Men de tok seg da tid til litt kaffe og vafler likevel, smiler konsulent Aud Evensen.
Sammen med kollega Helén Tannerfalk og Aud Evensen har hun stille dager i passlukene på Stovner politistasjon. I vinterhalvåret er det nesten ingen som tenker på å fornye passet sitt, men køen øker mye fortere enn temperaturen utover våren. Derfor er det nå det lønner seg å ordne seg pass til sommerferien.
Nå kommer det veldig lite folk. Det er bare spredt tilgang og kunne absolutt vært mer, sier Helén Tannerfalk. De to konsulentene vet godt at køene blir lange etter hvert som sommeren nærmer seg. Derfor anbefaler de folk å komme så fort som mulig for å sikre seg nye pass.
Nå kan vi tilby god service og mulighet for å komme rett i luken, sier Aud Evensen.
Flere timer
Hele vinterhalvåret er det rolige timer på passkontoret, men i april begynner rushet. Alle skal ha nytt pass før sommerferien, og da kan det bli opptil flere timer å vente. Hvis det er ekstra lange køer, hender det at dørene må stenges før tiden, for å rekke gjennom køen før det blir altfor sent. Da må folk komme tilbake neste dag.
På det verste kan det være kø ned trappen og ut døra. Da kan man risikere å måtte vente både to, tre og fire timer, forklarer Helén Tannerfalk. Aller verst er det ifølge konsulenten på inneklemte fridager. Det er da "alle" skal ut og ordne seg nytt pass.
Dagen etter Kristi Himmelfartsdag er den dagen vi har aller mest folk her, slår Tannerfalk fast. Mistrives du med kø, er dette altså ikke dagen å fornye passet på. Da er det mye bedre å dra til Stovner politistasjon så fort som mulig. Åpningstidene er 8.15-15.00 mandag til fredag. Etter 15. mai stenger kontoret klokken 13.45.

På det verste kan det være kø ned trappen og ut døra
Helén Tannerfalk

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere