*Nettavisen* Nyheter.

«Pass på dyra!»

  Foto: Illustrasjonsfoto

Den siste tiden har redaksjonen i Nordstrands Blad fått flere henvendelser om stjålne hunder og fortvilte eiere. Heldigvis har flere saker fått lykkelige utganger, senest var det Staffordshire Bullterrieren Akila (6), som kom hjem til matmor etter et døgn borte. Matmor Christine Torgersen fikk en anonym telefon fra en åpenbart angrende kidnapper, som ønsket å levere tilbake Akila.

Torgersen forteller at hun alltid har vært redd for å binde Akila i byen, men at hun trodde det var trygt på Åsbråten. Dessverre viser både denne og flere andre historier at det aldri er trygt å binde hunder ute, uten tilsyn.

Dette støttes også av Lov om hundehold. Her heter det at «hundeholderen skal ikke gå fra en bundet hund rett ved inngangen til en bygning som er åpen for allmennheten eller ved lekeplasser». Loven er laget for å beskytte mennesker fra hissige hunder, men også for å beskytte hundene selv.

Faktisk var en av de direkte årsakene til endringen i hundeloven i 2004, en hund som ble angrepet og delvis spist av en annen hund på Majorstua i 2003. En sørgelig historie, som ikke fikk en like lykkelig utgang som Akilas.

Imidlertid setter den historien i perspektiv. Akila ble kidnappet, og det samme gjelder flere hunder som har forsvunnet i Oslo de siste månedene. Det betyr at hundeeiere må være svært varsomme med hvor de setter fra seg hundene sine.

Christina Torgersen forteller om et forferdelig døgn, da Akila var borte. Hun forestilte seg alt hunden hennes opplevde, og det er lett å sette seg inn i tankene hennes. Dessverre vil det alltid finnes mennesker som ikke bare har gode hensikter. Mennesker som ikke har samme forhold til rett og galt, mitt og ditt, som den jevne borger.

Den beste beskyttelsen man har for å verne seg mot dette, er selv å ta forholdsregler. For hundeeiere betyr det at man rett og slett ikke kan binde hunden sin utenfor butikken – selv om man bare skal en kjapp tur innom. Da må hunden i steden bli igjen hjemme, eller den må bli passet av noen.

Det kan synes tungvindt, men hundene fortjener dette vernet.

LES OGSÅ:

Akila endelig hjemme hos matmor igjen

Akila (6) stjålet fra nærbutikken

Simba stjålet fra Manglerudsenteret

Simba endelig hjemme igjen

Har du sett Stewie?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.