*Nettavisen* Nyheter.

Pass på lørdag

Politiinspektør Bjørn Vandvik, førstekonsulent Tormod Ødegård og kundebehandler Helen Tannerfalk er klare til å ta imot 80.000 passøker på det nye passkontoret på Grønland politistasjon. Foto: Øystein Dahl Johansen

Sommerferie betyr fornyelser av pass. Derfor holder passkontoret åpent førstkommende lørdag for å ta vekk litt av den store pågangen som merkes på denne tiden av året.

GRØNLAND: For et år siden la de ned passkontorene på Sentrum, Majorstua og Stovner politistasjon, for å samle alt på Grønland. Og i år som i fjor må de nok en gang utvide åpningstidene for å ta unna alle som skal fornye passene sine.

– Det er mange som akkurat nå oppdager at de trenger nytt pass til sommerferien. Det kan dessverre derfor bli lang ventetid på passkontoret. For å spre pågangen over flere dager slik at ventetiden reduseres, holder passkontoret åpent lørdag 5. juni, sier Bjørn Vandvik, politiinspektør ved Oslo politidistrikt.

Derfor holder passkontoret åpent fra klokken 09 til 14 førstkommende lørdag.

Mange av Oslos innbyggere benyttet anledningen forrige gang det var lørdagsåpent passkontor, og over 600 pass ble satt i produksjon den dagen.

Nå åpnes igjen dørene på en lørdag, i håp om at dette kan gjøre det enklere for flere å ordne seg pass i god tid før ferien starter.

- Vi har prøvd å si det før, men kom tidlig og ikke vent til mai-juni, da er køene lengst. Vi vil ta inn sommervikarer for å øke kapasiteten, sa Tormod Ødegård til Østkantavisa i fjor.

Passkontoret i Oslo holder til i Politihuset, i Grønlandsleiret 44.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.