Gå til sidens hovedinnhold

Pass på smykkene

Politiet i Oslo advarer nå mot frekke smykketyver fra Øst-Europa som later som de gir, men ender med å stjele.

ELLINGSRUD: Ifølge politiet ved Stovner politistasjon er østeuropeiske kriminelle nå ett av de største problemene for lov- og ordensmakten, ikke bare i Groruddalen, men også i hele Oslo.

Og metoden de kriminelle bruker for å begå ulovlige handlinger på er svært så utspekulert.

Eldre ofre

Flere eldre kvinner har de siste månedene opplevd å bli frastjelt smykker på åpen gate, eller ved henvedelser på døra, midt på lyse dagen.

Måten dette foregår på er at østeuropeiske kvinner oppsøker norske kvinner under påskudd av at de skal få prøve gratis smykker.

Det som så skjer er at de østeuropeiske kvinnene napper de smykkene som de norske kvinnene allerede har på seg, går fra stedet og inn i en ventende bil, og forsvinner fra området.

Hold avstand

Jourhavende etterforsker ved Stovner politistasjon forteller at politiet har hatt problemer med at én eller to utenlandske damer oppsøker eldre norske kvinner og tilbyr de å prøve på falske smykker, før de så napper kvinnenes ekte smykker og rømmer fra stedet.

– Vi råder folk til ikke å la fremmede få prøve på smykker. Dette har etter hvert blitt et kjent modus som det er flere tilfeller av i Oslo, sier etterforskeren, som ikke ønsker navnet på trykk.

Ran på Ellingsrud

Sist helg var det ett tilfelle av ransmetoden på Ellingsrud.

To kvinner, som politiet tror jobber i par, tok midt på lyse dagen smykker fra en kvinne som lot de østeuropeiske damene komme for nære.

– Vi har hatt flere tilfeller av det, men det er en forholdsvis ny måte å tilegne seg verdier på, sier jourhavende.

Han presiserer at ofrene ofte er personer som ikke observerer så godt, gjerne eldre, og at politiet av den grunn ikke alltid får så gode beskrivelser av gjerningspersonene.

For øyeblikket har ikke politiet noen mistenkte i sakene, men de etterforsker fortløpende. De mistenker at det dreier seg om et organisert nettverk.

Reklame

Shoppingfesten fortsetter - Sjekk søndagens Black Weekend-salg