RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Passer på badegjestene

Frem til 6.august er to livreddere på plass i Hvervenbukta. Med årvåkne blikk sørger de for bade- gjestenes sikkerhet.

Livreddernes hovedoppgave er å føre oppsyn med strendene, gi redningshjelp og førstehjelp ved eventuelle skader og ulykker, og å tilkalle lege eller politi dersom det er nødvendig.

Vi har redningsbøye, surfbrett til å padle ut med og krem til å lindre smertene ved solbrenthet og etter nærkontakt med brennmaneter. Førstehjelpskrinet vårt inneholder det meste, forteller Nils Le Bozec (19) mens han patruljerer stranden og passer på at barn ikke beveger seg for langt utover i vannet.

Stort ansvar

På plass i tårnet, med utsikt over stranden, sitter jevngamle Aleksander Stokset med øynene stivt festet på det yrende badelivet. Han får ikke lov å snakke med noen mens han sitter på post.

Det er veldig anstrengende og et stort ansvar å sitte i tårnet. Derfor bytter vi på hver halvtime. Vi skal jo ikke miste noen badende av synet, sier Le Bozec.

19-åringene synes de har en spennende sommerjobb, og de trives godt i Hvervenbukta.

En grei bukt å holde oversikt over i motsetning til Ingierstrand og Huk, synes de.

Det er Norges Livredningsselskap som utfører årets strandtjeneste, og livredderne er på plass hver da fra klokken 12 til 20.30.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere