RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PC-skjerm med topp bildekvalitet


Under aktiv spilling kommer skjermens egenskaper tydelig frem.
Under aktiv spilling kommer skjermens egenskaper tydelig frem. Foto: Foto: Jørgen Elton Nilsen
Eizo-skjermen egner seg meget godt til spill og film.

HARDWARE.NO: Eizo imponerte da de lanserte den første Foris-skjermen her til lands, en 24-tommer vi var svært fornøyd med.

Nå har vi testet den litt mindre, men langt billigere, 23-tommeren og vi liker det vi ser. Foris FS2331 har virkelig en storebror å se opp til, men den er og forblir litt mindre.

Les også: Test av Eizo Foris FX2431

Super bildekvalitet

Bildekvaliteten vi opplever er uten tvil i toppsjiktet, den matte overflaten hjelper alene mye. Fargene i seg selv er sterke og markeres tydelig, noe som videre fører til sterke og klare overganger.

Sortnivået liker vi spesielt godt, hjulpet av en jevn bakgrunnsbelysning. Selv om hvittonene også oppleves som meget gode, bemerker vi oss at den kan være litt ujevn når hele skjermen dekkes av en ren hvittone.

Her er mulige alternativer:

Noe svak responstid

I forhold til spilling likte vi denne skjermen meget godt. Samspillet mellom farger, sortnivå og klarhet i bildet ga virkelig en god opplevelse.

Samtidig bemerket vi oss VA-panelets svakhet, responstiden. Vi merker at skjermen har litt etterslep, men vi henger oss ikke så alt for mye opp i dette under bruk.

Savner høydejustering

Skjermen kommer med flere gode tilkoblinger, én ekstra HDMI-kontakt alene er langt mer enn hva de fleste andre skjermer i denne størrelsen kan skilte med.

Videre har skjermen et meget godt menysystem, støttet opp av en søt liten fjernkontroll. Skjermen står også meget solid på skrivepulten, men vi liker ikke at selve foten er så funksjonsløs.

Den kan ikke gjøre stort mer enn å tilte skjermhodet. Når skjermen allerede er så kvalitetsspekket som den er, er det litt synd at den mangler høydejustering.

Lurer du på begrepene? Ta en titt i vår LCD-guide

I øvre sjikt

Men pris på 3600-3800 kroner plasserer den seg i den øverste delen av mellomsjiktet.

Vi vil likevel anbefale den til så godt som alle bruksområder, for bildekvaliteten, tilkoblingsmulighetene og menysystemet alene gjør dette til et godt produkt i sin klasse.

Men, er du en spiller som er spesielt opptatt at etterslep, bør du passe litt på.

Les hele testen av Eizo Foris FS2331 på Hardware.no

Les også disse artiklene på Hardware.no:

Test av nettlesere: Resultatet vil overraske deg

Dette tastaturet drives av sollys

Hotmail bli mer fleksibel

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere