*Nettavisen* Nyheter.

Pedagogiske vikarer

Først i Bergen, deretter Tromsø. Nå har også Oslo også fått et eget vikarbyrå for pedagogisk personell.

BISLETT: I Dalsbergstien 16 har Tina Østenstad og Eivind Svennar holdt til i over en måned. Pedagogisk Vikarsentral jobber med å formidle pedagogisk personal til skoler og barnehager.

Det finnes ingen annen tilsvarende bedrift. Vi spesialiserer oss på dette området, og vi så fort at det var mangel på et slikt tilbud i Oslo, forteller Svennar.

Firmaet har en tre år gammel avdeling i Bergen og en ett år gammel avdeling i Tromsø.

Det er tre som jobber i Oslos avdeling. Alle har pedagogisk erfaring. Litt av poenget er at vi skal kjenne igjen en pedagog når vi ser en, forteller Østenstad. Både hun og Svennar er utdannet lærere. Bedriften retter seg spesielt mot studentene ved lærerstudiet.

Det er mange som ønsker å jobbe som vikar, slik som studenter, mennesker som har et annet arbeid ved siden av eller, som av andre grunner, ikke vil jobbe så mye, mener Svennar, som forteller at de som ønsker å jobbe eller de som trenger en vikar, bare kan ta kontakt med byrået. Firmaet rekrutterer alt fra barnehageansatte og lærere til asistenter og SFO ansatte.

Firmaet har grundig kvalitetssikring av dem som får vikarjobber.

Firmaet er jo levebrødet vårt, og vi ønsker ikke sende ut noen som ikke er gode nok. Kvalitet er viktig når vi rekrutterer, sier Svennar. Intervjuer, referanser og vandelsattester er noe firmaet går gjennom før de ansetter en person.

Vikarbyrået har også arbeidsgiveransvaret, dermed får vikarene lønn, forsikring og sykepenger gjennom firmaet.

Vi har fått gode tilbakemeldinger, smiler de to.

Beliggenheten av kontorene er vi kjempefornøyd med! Stedet ligger jo like ved høyskolen, så studentene går forbi hele tiden, sier Østenstad.

Mer informasjon på www.vikarsentralen.no


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.