Gå til sidens hovedinnhold

Peder synger om Brå og knekt stav

Peder Ytterli fra Bjerke er hobbymusiker og har Oddvar Brås stavknekk friskt i minne. Akkurat som alle oss andre har det spikret i hjernebarken. Sånt blir det en sang av. Og sangen «Hvor var du da Oddvar Brå brakk staven?» kan du høre her.

BJERKE: – Du vet, den stavknekkepisoden med Oddvar Brå er noe vi aldri glemmer. Den er spikret inn i hukommelsen på oss alle. Uansett hva slags forhold du har til langrenn, sier den blide bankmannen Peder Ytterli.

Hør sangen her!

Ved siden av jobben spiller han for hygge, eller opp til dans. Han er ofte å se på eldresentre og sykehjem i Groruddalen. Alt fra visesang til danseband serveres av Ytterli.

– Passet bra til VM

Ytterli er nettopp ferdig med CD-en «Plommen i egget». «Hvor var du da Oddvar Brå brakk staven?» var en av låtene han laget til CD-en. Den har han forøvrig snekret sammen i hjemmestudioet på Økernbråten.

– Jeg la på noen ekstra stemmer. Og så klippet jeg sammen noen noen klipp fra stafetten i `82. Og låta har også lydklipp av kommentatorene Jon Herwig Carlsen og Rolv Hovden. Siden det snart er ski-VM i Oslo, synes jeg det passet bra å legge den ut på Youtube nå. Det er nesten 30 år siden dette skjedde, sier Ytterli.

Hopp og alpint

Siden hans arbeidsgiver er en av sponsorene av ski-VM, håper han musikkvideoen blir vist på en storskjerm.

Og selvfølgelig vil han gjerne møte hovedpersonen selv. Altså Oddvar Brå. Selv er ikke Ytterli noen langrennfanatiker.

– Jeg ser jo på langrenn på TV, men jeg er mest interessert i hopp og alpint, sier han med et smil.

Reklame

Strømsjokket: Kun 2,3 % har den billigste avtaletypen