RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Peer Gynt fant seg selv hos sin Solveig

Det begynte så nydelig med "Morgenstemning" av Grieg, og det ble bare bedre og bedre. Nordseterelevenes moderne Peer Gynt 2006 var en suksess.

NORDSETER: Han tok publikum med storm allerede i åpningsminuttene, Patrick Holtekjølen i rollen som den unge Peer Gynt. Han fikk mor Aase (Mette Østby Madsen) til å tro på sine røverhistorier, og kvitterte med å låse henne inne i garasjen, for selv å dra på fest i Solveien. Der møter han Solveig (Eira Sjaastad Huse), og blir betatt.

Rave-party

Feststemte nordstrandsungdom ber løgnhalsen komme seg vekk. Han får juling om han blir. I Skippergata lar den fortumlede Peer seg lokke inn på et rave-party (Dovregubbens hall), takker nei til narkotika, får høre han er en skrøner og havner i senga med den unge grønnkledde(Madeleine Nordlie), til stor og litt sjenert latter fra salen.

Nydelig sang

Enda mer forvirret blir Peer da han hører Bøygen be han "gå utenom". Han vet ikke hvem han er. Han vil være seg selv. Tenke det, ønske det, men gjøre det...., vanskelig, synes Peer. I to herlig fremførte sanger, "Du kan'ke løpe fra deg selv samme hva du gjør" og "Halleluja Peer" forsøker han å finne svaret. Solveig og mor Aase dukker opp. Da sistnevnte blir påkjørt av en bil og dør i armene hans, søker han trøst i Solveigs fang. Hans sovner til tonene av "Solveigs sang", nydelig fremført, uten akkompagnement, av Eira Sjaastad Huse.

Peers skrytesang

Vi møter igjen Peer Gynt (Glenn Haugen) som voksen på en bar i Øst-Europa. Nå skal alt bli så meget bedre. I hvit dress, med flust av drikkevarer og sigarer selger han jenter og morer seg med et forrykende danseshow( bra jenter). "Peers skrytesang" er så avgjort et av forestillingens høydepunkter fremført sammen med Trompeterstråle (Torbjørn Rikeland) og M. Ballon (Jørgen Schartum).

Knappestøperen

Turen går videre til karneval i Rio med nok et forrykende dansenummer. Han møter Anitra (Anne Marie Croff Tangenes), utgir seg for å være Røkke, blir rundstjålet og forlatt. Begriffenfeldt (herlig tolket av Marte Laberg) tar han med tilI "Dårekisten"og kroner han til keiser av et galehus.
Men, herligheten varer ikke lenge. Knappestøperen dukker opp, og Peers undergang er nær. Han blir bedt om å bevise at han har vært seg selv hele tiden, men blir ikke trodd. Han havner i støpeskjeen, og våkner med et skrik.

En drøm

Det hele var drøm. Han er tilbake på torget i Solveigs armer, og skjønner endelig hvem han er. Han er Peer Gynt, han er hjemme og han "vet hvor han vil være nå". I den rørende sluttscenen sammen med Solveig, glemmer Patrick Holtekjølen teksten og må starte på nytt. Men, det gjorde ingen ting. Han hadde forlengst sjarmert hele salen i senk.

Bra jobba!

De skal få sin ros alle sammen. Manusforfattere, skuespillere, statister, band, sangere, dansere, lys- og lydgjengen, PR-gruppa, de som stelte med kostymer, kulisser, scene og sminke, og involverte lærere og instruktører. Eller som en sa det i sin takketale.
Det er ikke lett å finne ord. Nordseter er en kulturskole. Det har dere bevist i dag, ved i Ibsenåret å gå på en så stor oppsetting med et så bra resultat. Bøygen sa dere skulle gå utenom, men det har dere ikke gjort. Dere har gått rett på, med krum hals.
Vi slutter oss til lovordene, og sier: bra jobba, Nordseterelever!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere