Pegida har avlyst Oslo-demonstrasjon

Rundt 80 motdemonstranter møtte opp da Pegida marsjerte ved Rådhuset sist mandag. Politiet stilte med pansrede kjøretøy.

Rundt 80 motdemonstranter møtte opp da Pegida marsjerte ved Rådhuset sist mandag. Politiet stilte med pansrede kjøretøy. Foto: Hege Bjørnsdatter Braaten

Dropper islamfiendtlig demonstrasjon etter fem marsjer på rad.

14.02.15 15:05

Den islam-fiendtlige organisasjonen Pegida har marsjert og demonstrert i Oslo fem mandager på rad etter terrorangrepene i Frankrike.

Førstkommende mandag blir det imidlertid ingen demonstrasjon.

- Vi tar en pause fra marsjen førstkommende mandag, og har istedenfor en marsj i Stavanger, sier Pegida-leder Max Hermansen til Nettavisen.

Oppslutningen til Pegida-demonstrasjonen har vært synkende. Sist mandag var det bare et tjuetalls mennesker som stilte opp i demonstrasjonen.

- Hva er grunnen til denne pausen, Hermansen?

- Tja, litt administrativt rot. Det går rett og slett ut på at vi ikke har fått søkt om tillatelse i tide, sier han.

Det var det antirasistiske nettstedet Vepsen.no som først omtalte saken.

Forrige mandag besluttet Oslo-politiet for første gang å stille med pansrede kjøretøy under en Pegida-demonstrasjon.

- Det er flere pansrede kjøretøy som vi kaller massetjeneste-biler. Vi har som alltid tilstrekkelig politiressurser på eller i nærheten av Pegida-demonstrasjonene. Her er det vurdert litt større politiressurser tilgjengelig for å sørge for at den lovlige markeringen blir gjennomført, som de har krav på, sa operasjonsleder ved Oslo politidistrikt, Tor Gjøkling, til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.