Gå til sidens hovedinnhold

Peikli til USA

I sommer var Felix Peikli en av 20.000 som prøvespilte for Berklee College of Arts. Det ble be- lønnet med fire års skolestipend.

Ljan: Mange kjenner nok Felix Peikli som et ytterst sjeldent klarinettalent, men at han skulle få fullt stipend til en fire års musikkutdannelse, hadde kanskje heller ikke Peikli trodd skulle skje så snart. Han prøvespilte som en av 20.000.

Det er utrolig. Jeg var en av ti som fikk fullt stipend, så dette er bare stort, sier Felix Peikli. 17-åringen får starte på den berømte musikkskolen neste høst, noe som betyr at han må ta to skoleår i en jafs. Klarinettisten går for tiden i andre klasse på Foss videregående skole.

Travelt

Det blir et travelt år, men dette er en mulighet jeg ikke vil la gå fra meg, sier Peikli. Han har tidligere vunnet i Kjempesjansen, og for de pengene ble det blant annet et lite studio hjemme.

Denne sommeren hadde Peikli et fem ukers sommerkurs på Berklee College of Music der han spilte med andre unge talenter. Det var også her prøvespillingen fant sted. Men på slutten av oppholdet sluttet magnetstripen på visa-kortet hans å virke, og for å få noen dollar i lommen mens flere penger var på vei fra Norge, spilte Felix og noen venner på gata.

Plutselig fikk jeg hundre telefoner. Folk ville gratulere meg med stipendet, men jeg trodde ikke det var sant først, forteller Peikli. For mens unggutten spilte på gata hadde han helt glemt at skolen skulle annonsere hvem som hadde fått de høythengende stipendene.

Knytte kontakter

Neste høst pakker han kofferten og blir student i USA. Han gleder seg til å ta fatt på den 4 år lange utdanningen.

Dette vil bety veldig, veldig mye for meg. Jeg kommer til å knytte kontakter i Amerika og internasjonalt, for mange av de andre studentene er fra andre land i verden. Jeg regner med å lære mye på de fire årene.

Tror du det vil hjelpe på den musikalske selvtilliten å være i USA?


Nei, tvert imot. Der er det flere som er så flinke som meg. Dette blir hard jobbing uansett, sier Peikli.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot