RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

ARVTAKER: Thorir Hergeirsson (t.v.) har vært Marit Breiviks assistent i åtte år. Nå taler mye for at han får hovedansvaret som sjef.
ARVTAKER: Thorir Hergeirsson (t.v.) har vært Marit Breiviks assistent i åtte år. Nå taler mye for at han får hovedansvaret som sjef.

Peker ut sin arvtaker

Mens Marit Breivik (53) har sin siste samling på hjemmebane før trenertiden er omme, lanserer assistenten Thorir Hergeirsson (44) seg som en arvtaker.

SPEAKER.NO: - Hvis rammebetingelsene og teamet rundt laget ligger til rette for det, er jeg høyaktuell for landslagsjobben, sier Hergeirsson, Breiviks forlengede trenerarm på landslaget siden 2000, til Speaker.no.

- Jeg har vært i samtaler med forbundet og er en av kandidatene.

Les også. En lagbygger takker av

Omsvermet

Ingen tvil om hvem som var mest i fokus da landslagsspillerne var innkalt til samling for første gang siden EM-gullet i Makedonia før jul: Islandske Thorir Hergeirsson, Breiviks suksessassistent i åtte år.

Årsak: Jobben som landslagssjef blir ledig når Marit Breiviks kontrakt utløper 31. mai. Islendingen blir av mange, blant andre flere av landslagsspillerne og den avtroppende treneren selv, pekt ut som favoritt til å overta.

Det stiller han seg ikke avvisende til. Tvert imot.

- En slik jobb passer utmerket for trenere som ønsker å delta på det aller høyeste internasjonale nivået. Det er en kjempetøff utfordring, sier han.

Les også: Fysikk i særklasse

Roses av Hammerseng

Landslagets eks-kaptein og største stjerne, Gro Hammerseng (28), ivrer også etter å få forfremmet Hergeirsson. Denne uken er hun tilbake på landslagssamling for første gang siden det historiske gullet i Beijing-lekene i fjor sommer.

- En veldig god trener. Personlig synes jeg han har fungert aldeles utmerket i spann med Marit. Jeg venter i spenning på hvem som overtar etter henne, sier Hammerseng.

Landslagsjuvelen, som tirsdag trente alternativt mens lagvenninnene gjennomførte sin formiddagsøkt, er ikke fremmed for VM-spill i Kina i desember.

Les mer på Speaker.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere