Pengedryss til klubben

Flere dansegrupper holder til på klubben, deriblant «Lipgloss». F.v. Cecilie Melby, Julie Christine Riise Skjel, Nathalie Hauger og Martine Jensen. Bak er instruktørene Mia Sandbekk og Julie Bonde. Alle foto: Kristin Trosvik

Flere dansegrupper holder til på klubben, deriblant «Lipgloss». F.v. Cecilie Melby, Julie Christine Riise Skjel, Nathalie Hauger og Martine Jensen. Bak er instruktørene Mia Sandbekk og Julie Bonde. Alle foto: Kristin Trosvik

Ansatte og brukere av fritidsklubben på Lambertseter kunne slippe jubelen løs da Sparebankstiftelsen kom på besøk forrige uke.

Klikk på bildet for å forstørre.

Øvingsrom: Bandet Rewinders, her representert ved femtenåringene Jonatan Storvik (t.v.) og Fredrik Teig Bergstrøm, er ett av flere band som øver på Lambertseterklubben. Publikum: (F.h.) Nina Lyng, Lis Engell, Per Johannessen og Arne B. Larsen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Underholdt: Dansegruppen Tabanka crew underholdt på klubben sist uke da representanter for Bydel Nordstrand og Sparebankstiftelsen kom på besøk.

Klikk på bildet for å forstørre.

Lis Engell, banksjef ved DnB NOR Sæter og leder for juniorklubben på Lambertseter, Gianna Speronza.

LAMBERTSETER: Med seg hadde stiftelsen nemlig en sjekk på hele 110.000 kroner. Pengene skal brukes på klubbens multimedieprosjekt.

Lambertseter fritidsklubb huser ungdomsklubb og juniorklubb samt Utekontakten Nordstrand og Norskundervisningen for innvandrerkvinner.

Alle skal gå glede av pengene fra Sparebankstiftelsen i form av moderne teknisk utstyr, som nye dataskjermer, filmprosjektor og oppgradering av medierommet.

– Vi ønsker å få en profesjonell standard på det utstyret vi har, det må vi kunne tilby ungdommen for å konkurrere med andre dårlige fritidssysler, sa leder for ungdomsklubben, Harald Larsen, under overrekkelsen sist uke.

Klubben betyr alt

Fungerende leder for juniorklubben, Gianna Speronza, er en av dem som vet hvor viktig fritidsklubben på Lambertseter er.

– Jeg begynte å gå her selv som tiåring. Da jeg var 16 begynte jeg å jobbe her. Jeg hadde ikke vært den jeg er i dag uten dette stedet. Klubben er enormt viktig for mange barn og ungdom, sier Speronza og legger til:

– Det er veldig oppløftende med en slik gave fra Sparebankstiftelsen, det er ikke så ofte vi får så gode nyheter.

Et bredt prosjekt

Sparebankstiftelsen DnB NOR ble stiftet i 2002, og deler ut flerfoldige millioner til ulike formål hvert år. Sparebanker har lange tradisjoner for å tilbakeføre en andel av sitt overskudd til lokalsamfunnet. Tradisjonen går tilbake til etableringen av de første sparebankene tidlig på 1800-tallet, og er nedfelt i Sparebankloven.

Sparebankstiftelsen deler ut penger to ganger i året og mottar tusenvis av søknader.

– Noe av det vi falt for i denne søknaden er at pengene kommer både ungdom og minoritetsspråklige kvinner til gode. Prosjektet favner bredt, sier Lis Engell, banksjef i DnB NOR-filialen på Sæter.

Klubbleder Harald Larsen presiserer at de også inviterer bydelens skoler og frivillige organisasjoner til å nyte godt av multimedieprosjektet.

– Det kan for eksempel være hjelp til redigering av filmer. Eller visning av filmer for elever/medlemmer/foreldre, med mulighet for sosialt samvær i klubbens lokaler, avslutter Harald Larsen.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.