Pengeinnkrevere på Karlsrud skole

 

 

Kriminelle tenåringer dukket opp i storefri for å drive inn gjeld fra elever ved barneskolen.

KARLSRUD: Det var ved 11.15-tiden mandag at guttene dukket opp ved Karlsrud skole, hvor de «bare skulle prate litt» med en 10.-klassing, skriver Aftenposten.no.

Da politiet dukket opp, la de to på sprang. Med politihund i hælene ble de rundt 15 minutter senere stanset på Brattlikollen t-banestasjon, hvor de ventet på t-banen til byen.

De to forklarte at hensikten med skolebesøket var å drive inn penger, men bedyret at de denne gang ikke hadde brukt kniv. Politiet fant heller ikke noen kniv på dem under ransakingen.

Ikke arrestert

- De to er jo siktet for alvorligere forhold enn dette, så ut i fra deres meget unge alder ble de ikke kjørt i arrest. Men barnevernsvakten vil følge opp saken siden det ikke er lovlig å drive inn privat gjeld ved bruk av trusler, sier operasjonsleder Tor Grøttum ved Oslo politidistrikt til Aftenposten.

Bare 15 og 16 år gamle har de to nemlig rukket å pådra seg et langt rulleblad med flere tilfeller av grove ran, trusler og bruk av kniv.

Senest onsdag og fredag i forrige uke ble de siktet for knivstikking ved Oslo S og ransforsøk samt bæring av kniv i Sofienberggata.

Tause ofre

Ett av politiets problemer er at ofrene ikke er spesielt meddelsomme.

- Dette er et miljø hvor det er lite populært å snakke med politiet eller anmelde noen for trusler, sier Grøttum.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Nyheter

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag