RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pengekampen i gang

Konkurransen om bydelens investeringsmidler til lokale nærmiljøtiltak startet denne uken.

Søndre Nordstrand: Både mandag og tirsdag tok bydelsutvalget og administrasjonsledelsen i bydelen imot søkerne til midlene de har til fordeling.

Mange om beinet

Fem millioner skal deles ut til arbeid som rettes mot inkludering, sosial integrering og deltakelse i utdanning og arbeid. De fem millionene er såkalte investeringsmidler.

Hver søker fikk femten minutter til å forklare hvorfor akkurat de skal få penger og hvordan pengene skal brukes. Rundt tjue søknader var kommet inn mandag.

Aktivitetshus

En av de mange søkerne er "Bjørndal - enda bedre". De ønsker å bygge et aktivitetshus på Bjørndal for alle de som bor der.

Hele huset har en kostnadsramme langt over bydelspolitikernes pengepott, men de frivillige i prosjektgruppen er klar over at de må skaffe pengene fra mange hold.

Hadde vi ønsket en kirke eller en moské måtte pengene kommet fra ett hold, men fordi vi ønsker et hus for alle grupper må pengene komme fra mange steder, sier Hanne Sofie Logstein.

Lars Trælvik forklarer at gruppen i første omgang håper på å få hjelp slik at de kan fristille en person til å jobbe med prosjektet på heltid.

Blant de andre søkerne er blant annet Holmlia skole, Holmlia idrettslag, Leirskallen skisenter, Holmlia LAN, Søndre Aas gård og Johnny Borrebæk fra Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere