RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pengemangel truer tilbud til ungdom


IBSENBESØK: Merwan, Mustafa, Gowsigan, Aaminah, Mahin, Shqiponje, Shabnam, Aleksandra, Raziye, Merve, Amanda, Ilayda, Samira, Bilal og Khalid Ouaham fra Mortensrud besøkte Ibsenmuseet i vinterferien. FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN
IBSENBESØK: Merwan, Mustafa, Gowsigan, Aaminah, Mahin, Shqiponje, Shabnam, Aleksandra, Raziye, Merve, Amanda, Ilayda, Samira, Bilal og Khalid Ouaham fra Mortensrud besøkte Ibsenmuseet i vinterferien. FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN Foto: FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN
14 barn fra Mortensrud fikk være med Khalid Ouaham på Kulturbinders siste tur til Ibsenmuseet.

MORTENSRUD/SENTRUM: Khalid Ouaham har jobbet på Mortensrud skole som lærer i ni år og startet i 2010 Kulturbinder for å gi barn og ungdom på Mortensrud et lavterskel fritidstilbud med kultur og helse i sentrum. Nå er det trolig slutt.– Jeg ser hva barna på Mortensrud trenger. Bydelen er blitt flink til å finne på aktiviteter, men Mortensrud er litt glemt, sier Khalid.

Billige aktiviteter

Khalid hadde planlagt å ha aktiviteter i tre-fire dager i vinterferien, men da bydelsutvalget nylig sa nei til videre pengestøtte til Kulturbinder gjennom Oslo Sør-midlene, var han nødt til å kutte tilbudet.

– Det er snakk om noen få tusen kroner for å dekke inngangspenger, transport og mat. Dette er billige aktiviteter som barna trenger og får mye ut av. Det er veldig trist. Jeg skulle ønske politikerne kunne komme og oppleve dette og se hvilken gleder barna har av dette, sier Khalid som betalte av egen lomme for at de 14 sjette- og sjuendeklassingene skulle få gå på Ibsenmuseet i vinterferien.

Ibsens sjeselonger

Ibsen skal de ha om i åttende klasse.

– Dette er forberedelser og de bruker vinterferien på å lære noe, sier Khalid.

– Hadde det ikke vært for Khalid så hadde vi ligget hjemme på sofaen og sovet, sier elevene begeistret mens de ivrig stiller tenkelige og utenkelige spørsmål som guide Ida Marie på Ibsenmuseet parerer på galant vis.

– Det var her Ibsen chilla, sa Shabnam om sjeselongen i Ibsens røde stue.

– Dette er gøy og lærerikt, skikkelig morsomt, sier elevene.

Tidligere har Kulturbinder arrangert turer med grilling, skidager og svømmeturer. Mange elever søker om å få være med, men bare noen er heldige og blir trukket ut.

– Det er mange som søker og behovet er stort, men jeg kan vare ta med 14–15 stykker hver gang. Vi presenterer bilder av turene på skolen og elevene er skikkelig stolte, sier ildsjelen Khalid.

Jeg ser hva barna på Mortensrud trenger

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere