RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pengene bevilget, nå utvides kirken


SKAL FORLENGES: Slik ser det ut i Nordstrand kirke i dag. Nå skal det rives og forlenges med et nytt tilbygg fra der hvor prekestolen står. Glassmaleriene og alteret blir plassert i det nye kirkerommet mot kirkegården.
SKAL FORLENGES: Slik ser det ut i Nordstrand kirke i dag. Nå skal det rives og forlenges med et nytt tilbygg fra der hvor prekestolen står. Glassmaleriene og alteret blir plassert i det nye kirkerommet mot kirkegården. Foto: Foto: Øystein Dahl Johansen<B><I><U></B></U></I>
Nordstrand kirke får likevel penger på neste års Oslo-budsjett. Nå tror menigheten på ny kirke til 150 års-jubileet i 2016.

NORDSTRAND: Byrådet har i sin tilleggsinnstilling økt bevilgningen til Kirkelig fellesråd med 25 millioner årlig den neste fireårsperioden.

 
 


Av bevilgningen for 2012 avsettes det to millioner kroner til prosjektering av Nordstrand kirke.

Nils Martin Espegren, leder av bygg- og vedlikeholdskomiteen i Kirkelig fellesråd, og nyvalgt leder av Nordstrand menighetsråd, jubler når Nordstrands Blad forteller han nyheten.

Pengene kommer

– Bra! Vi ønsket oss fem millioner kroner , men vi skal komme langt med to millioner også, i og med at rammetillatelsen kom i oktober, sier han.

– Det viktigste nå er at politikerne har begynt å bevilge penger til Nordstrand kirke. Det må følges opp med fullfinansiering. Det oppfatter jeg som et veldig positivt signal, sier Espegren.

Kanskje jubileumsklar

Han gleder seg stort over den nylig presenterte byrådserklæringen fra Høyre, Kr.F. og Venstre, og partienes vilje til å gjennomføre denne.

– I erklæringen er det tatt med at utvidelsen av Nordstrand kirke skal realiseres i den neste fireårsperioden. Jeg forventer at vi kan innvie det nye kirkebygget innen 2015. Det hadde passet veldig fint, for i 2016 feirer Nordstrand kirke sitt 150 årsjubileum, forteller han.

Dobler sitteplasser

Nordstrand menighet har en av Oslos mest besøkte kirker med et snittbesøk på 200 personer ved ordinære gudstjenester. Med 220 sitteplasser blir det fort trangt, jevnlig må folk avvises. Det nye kirkebygget får plass til 450 personer.

– Det sier seg selv at det haster med kirkeutvidelsen. En utvidelse som vil koste opp mot femti millioner kroner, og som vi har ventet på i tretti år, forteller menighetsrådets nye leder.

– Nå ligger alt til rette for at det bevilges mer penger allerede i 2013. Det har jeg virkelig tro på, sier Nils Martin Espegren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere