RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pengene går til buffer


Knut Even Lindsjørn mener majoriteten i bystyret gjør en feil.
Knut Even Lindsjørn mener majoriteten i bystyret gjør en feil.
Sv og Ap fikk ikke gjennomslag for prosjektene de ville ha utført.

RÅDHUSET/GRORUDDALEN: Oslo Arbeiderparti (Ap) og Oslo Sv fikk ikke gjennomslag for sitt forslag om flere tiltak finansiert av statens tiltakspakke. Det var i bystyrets møte onsdag de måtte se nederlaget i øynene.

De andre partiene ville ikke være med på noen ting, sier Knut Even Lindsjørn, leder av Svs bystyregruppe.

Ekstremt synd

Flere av tiltakene sosialistene foreslo ville gagnet Groruddalen. Tiltak som Rommen bad, opprustning av Grorud jernbanestasjon og fjernvarme på Løren skole må fortsatt vente.

Mens det er full enighet om å bruke 477 millioner kroner fra tiltakspakken, ville Sv og Ap bruke ytterligere 40 millioner av 120 millioner kroner som kommunen fikk i frie midler. Byrådet i Oslo foreslo å sette alle disse pengene på en buffer, i tilfelle tapet av skatteinntekter skal bli for stort for kommunen.

Vi ville bruke 40 millioner av disse og 20 millioner fra parkeringsfondet til enda flere tiltak. At KrF og Venstre sluttet seg til byrådet er ekstremt synd! Det er vår oppgave å gjøre det vi kan for å sysselsette mennesker og holde konkursene unna, sier Lindsjørn.

Lindsjørn mener det er helt riktig å sette av noen av pengene som en buffer, men å sette av hele potten på 120 millioner kroner mener han er galt.

Det er jo ikke i tråd med tiltakspakken. Det er et stort udekket behov i Oslo, spesielt for private, sier han.

Har investeringsbudsjett

Varaordfører Aud Kvalbein (KrF) forsvarer bestemmelsene om å sette alle pengene i en buffer.

Vi er i en situasjon hvor vi ikke vet hva som skjer videre. Krisen er global og ingen vet hva de fulle konsekvensene blir. Det er greit å ha alle pengene på en buffer, sier Kvalbein.

Hun legger til at dersom kommunen skulle komme bedre ut av finanskrisen enn fryktet, så er det ingenting i veien å bruke pengene fra bufferen til hastetiltak til våren eller til høsten.

Vi har 12-13 milliarder kroner i kommunens investeringsbudsjett. Det er like viktig å bruke disse nå, som det er å bruke de 477 millionene fra regjeringen. Det er på investeringsbudsjettet vi nå må ha fokus. Men kommer vi godt ut av det er det full guffe på både investeringsbudsjett og buffer, sier Kvalbein.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere