RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Penger til ambassade


Kongressen har vedtatt å finansiere ambassaden i Husebyskogen.
Kongressen har vedtatt å finansiere ambassaden i Husebyskogen.
Den amerikanske kongressen har bevilget penger til ambassaden.

Huseby: Mange var spent på om det ville bli bevilget penger til ny amerikansk ambassade i Norge, i og med at ambassaden for flere år siden opplyste at det hastet med bystyrevedtak for at bevilgninger skulle bli gitt.

Ambassaden opplyser at forventet byggestart blir i år og at ambassaden blir fullført i 2014. EYP Architecture & Engineering samarbeider med Spor Arkitekter om utformingen. EYP har jobbet med 90 ambassade- og konsulatprosjekter rundt omkring i verden.

Les også: Hastet ikke med ambassade likevel

Ambassaden viser til at den har jobbet tett sammen med Oslo bys tjenestemenn og naboene på Huseby. Ambassaden forsikrer om at trær vil bli bevart og at bekken som renner gjennom området blir ivaretatt. Hovedfasaden vil få hvit norsk granitt. Det vil bli lagt kobbertak på bygget, som en påminnelse om det norske kobberet som er brukt i Frihetsgudinnen i New York.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere