RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Penger til cricket, Munch og gress


De borgerlige partiene er enige om revidert budsjett. Her representert ved gruppelederne Ola Elvestuen (V), Eirik Lae Solberg (H), Aud Kvalbein (KrF) og Mazyar Keshvari (Frp).
FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN
De borgerlige partiene er enige om revidert budsjett. Her representert ved gruppelederne Ola Elvestuen (V), Eirik Lae Solberg (H), Aud Kvalbein (KrF) og Mazyar Keshvari (Frp). FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN
Byrådspartiene er enige om budsjettjusteringer for 2010 som medfører gladnyheter for mange.

EKEBERG: Vi møtte gruppelederne for de fire partiene på Ekeberg tirsdag. De hadde med seg  et helhetlig revidert budsjettopplegg.

– Vi foreslår i vårt reviderte budsjett en rekke justeringer innenfor områder som kultur, idrett, byutviklingsprosjekter, miljø, helse og velferd, sier Høyres gruppeleder Eirik Lae Solberg.

Sammen med Frps gruppeleder Mazyar Keshvari, Venstres gruppeleder Ola Elvestuen og KrFs gruppeleder Aud Kvalbein var han ute for å fortelle om alle plussene som er kommet til.

Les også: De eldste er vinnere

Munch og kunstgress

Blant annet bevilges det to millioner kroner  til restaurering av  Munchsamlingen. Idrettssatsingen fortsetter med etablering av ny kunstgressbane på Huseby (Røa IL), penger til å  ferdigstille  kunstgressanlegget på Dælenenga, og det oppgraderes matchpiter for cricket på henholdsvis Rommen og Ekeberg.

– Nå sikrer vi at cricketbanen på Ekeberg og Rommen er i god stand og kan brukes, sier Ola Elvestuen.
 

Hydrogenbuss-løft

Videreføring av HyNor-prosjektet med anskaffelse av hydrogendrevne busser sikres gjennom en tilleggsbevilgning på 15 mill. kroner. Arbeidet med opprustningen av Ingierstrand bad fortsetter med 1,5 mill. til rehabilitering av bryggeanlegget, det settes av 1 mill. kroner til rehabilitering av arbeiderboligene på Grorud, og det legges inn 750.000 kroner for å oppgradere de sanitære forholdene på Tryvannsstua.Det igangsettes også et oppryddingsarbeid på den tidligere skytebanen i Prinsdal.

Bydel Bjerke gis en kompensasjon på 3 millioner kroner for ekstraordinære sosialhjelpsutgifter, og det settes av 10 mill. kroner til fordeling til alle bydeler. Bydelene får også stimuleringsmidler for å planlegge og igangsette Omsorg+ prosjekter.

– Utbyggingen av Omsorg+ har gått tregt, nå har vi lagt inn stimuleringsmidler til bydelene for å få fart på Omsorg+, sier varaordfører Aud Kvalbein.

Mer til vei

Det legges opp til økt veivedlikehold og opprustning av gater med 5 millioner kroner, blant annet i Roald Amundsens gate, Lille Grensen og Egertorget. Også gater med trikkelinjer sikres en ekstrabevilgning til vedlikehold med 5,5 millioner kroner.

De fire partiene ber også byrådet sikre høyt trykk på sysselsettingstiltak i bydelene slik at måltallene i Kvalifiseringsprogrammet holdes.

– Regjeringen har ikke sørget for finansiering av kvalifiseringsprogrammene og derfor legger vi inn 10 millioner ekstra her slik at bydelene har mulighet til å hjelpe folk ut i arbeid, sier budsjettkameratene.

En videreføring

– Vårt justerte budsjettopplegg er en naturlig videreføring av de prioriteringer og satsinger vi ble enige om i budsjettet for 2010 sist høst, sier gruppelederne for de fire borgerlige partiene.

De fire gruppelederne understreker til slutt at det fortsatt er stor grad av usikkerhet knyttet til hva den totale skatteinngangen vil bli i 2010 for Oslo kommune. Det legges ikke opp til endringer i aktivitetsnivået som bidrar til å svekke vedtatt budsjett.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere