Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Penger til fugler og fotball

Jarle Birkeli i fotballgruppa til Rustad IL er kjempeglad for at det nå er satt av 2,5 millioner kroner til nytt, miljøvennlig kunstgressdekke.
Jarle Birkeli i fotballgruppa til Rustad IL er kjempeglad for at det nå er satt av 2,5 millioner kroner til nytt, miljøvennlig kunstgressdekke. Foto: Foto: Nina Schyberg Olsen
Både Rustad IL og Østensjøvannets Venner er tilgodesett med penger etter mandagens budsjettforlik.

Amund Kveim i Østensjøvannets Venner setter pris på alle midler som bidrar til vern og skjøtsel av Østensjøvannet

ØSTENSJØ: I 2011-budsjettet for Oslo er det nå satt av 2,5 millioner kroner til nytt kunstgressdekke på Rustad og én million kroner til vannstandsregulering ved Østensjøvannet. Gruppeleder Ola Elvestuen i Venstre opplyser dessuten at støtten til Østensjøvannets Venner er økt fra 30.000 kroner til 100.000 kroner.

– Med disse pengene får vi tatt hensyn til både breddeidretten og Østensjøvannet, sier Elvestuen.

Han er veldig fornøyd med at de andre partiene ble med på tiltakene.

LES OGSÅ: Fra gåsehets til måkejubel

– Dette er tiltak det er vanskelig å gå imot, men noen må gå aktivt inn for dem. Østensjøvannet har med sitt biologiske mangfold stor betydning for lokalmiljøet og byen generelt, men også nasjonalt og internasjonalt, sier Elvestuen.

– En ting er å fikse fotballbanen, det var et problem vi måtte løse, men det med skjøtsel og miljø er noe man må gjøre over tid. Vi må komme tilbake med flere tiltak etter hvert, sier Elvestuen.

– At vi øker støtten til Østensjøvannets Venner er fordi de gjør en veldig viktig jobb. Skal man få til god skjøtsel må man ha et godt samarbeid mellom kommunen, frivillige og private, sier Elvestuen.

Jubler for nytt dekke

Jubelen var stor da Rustad IL nylig fikk innvilget vintermåking av kunstgressbanen, etter først å ha fått avslag av miljøhensyn. Nå har de enda større grunn til å juble. Drømmen har hele tiden vært nytt miljøvennlig dekke, og etter at Britt Inglingstad i Østensjø Venstre brakte saken til partifeller i Rådhuset er de nå et langt steg nærmere målet.

Jarle Birkeli stråler som en sol etter å ha fått de gode nyhetene.

– Dette er julaften og 17. mai på en gang! Nå sier vi bare hipp hipp hurra, dette skal vi feire! Og så må vi takke Nordstrands Blad for fokus på saken og alle støttespillere fra fjern og nær for at vi har kommet så langt på kort tid. Dette viser at det er mulig å få til ting, selv i trange tider. Nå kan vi vel si at vi har vunnet kampen, selv om dette jo er en seier for hele området, sier Birkeli.

Glade vannvenn

Leder Amund Kveim i Østensjøvannets Venner er også glad etter budsjettforliket.

– Dette er både gledelig og overraskende. Et tegn på at arbeidet vårt blir verdsatt og en oppmuntring til å fortsette. Hvis det virkelig stemmer at støtten vår økes til 100.000 kroner er det en veldig god nyhet. Vi baserer oss i stor utstrekning på frivillig arbeid, og dette gjør at vi kan forsterke arbeidet ytterligere, sier Kveim.

Han forteller at vannstandsmillionen er et positivt svar på at de nylig var i Rådhuset og forklarte behovet for akutt utbedring av avløpsmekanismen til Østensjøvannet.


– Den fungerer ikke, noe som medfører ukontrollert flom og vannsenkning. Det fører til mislykket hekking og erosjon som er skadelig for våtmarkene. At vi endelig får en løsning er en gladsak, vi skal få til mye for den millionen, sier Kveim.

– Dette viser at politikerne tar oss på alvor, så honnør til alle som har bidratt til dette!LES MER OM OSLO-BUDSJETTET HER: Demonstrerte mot "iskaldt" budsjett

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!