RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Maleriet ble for stort å få gjennom døra, og Guttorm Nordbø måtte demontere det.
Maleriet ble for stort å få gjennom døra, og Guttorm Nordbø måtte demontere det.

Pensel og spray

Kunstneren Guttorm Nordbø stiller ut maleriene sine på Galleri Kampen.

Norbø er en av Norges første grafittikunstnere. Med fortid i Trondheims undergrunnsmiljø ble han kjent for sine spaserende figurer, som ble sprayet opp på forskjellige steder rundt i trønderbyen.

Nå har han tatt frem noen av de 25 år gamle sjablongene og blandet med penselmalerier. Resultatet kan du se fra 29. august i Galleri Kampen.
- Jeg har ikke stilt ut noe i Oslo på åtte år, sier kunstneren. Norbø har vært aktiv ellers i Norge og i utlandet. Blant annet i Danmark, Tyskland og Frankrike.

To ganger tidligere, i 1998 og 2000, har han bidratt på Kampen hos gallerist Joronn Dahl. Hun så ham første gang på Hennie Onstad, og kontaktet ham kort tid etter med ønske om at han skulle stille ut hos henne. Det er blitt et langt og godt vennskap mellom de to, og nå er det nok en gang duket for utstilling i huset i Norderhovgaten 30.
- Galleri Kampen er liksom blitt mitt sted i Oslo, sier Nordbø.

I 1983 startet Norbø med streetart, men en helt annen type grafitti enn den som ble populær etter den amerikanske bølgen som kom etter filmen "Beatstreet".
- Jeg har hele tiden hatt min egen stil, og spesielt var den vandrende mannen en gjenganger, sier han. Selv om gatekunstneren bombet byen med sine spesielle figurer og annen grafittikunst, ble han aldri bøtelagt eller tatt av politiet.

Nordbø har allerede fått god tilbakemelding på utstillingen, og han regner med kjempeoppmøte.
- Jeg tror Joronn får seg en overraskelse, sier han. Et av bildene er laget spesielt for denne utstillingen og lokalene. Da han tok mål til maleriet feilberegnet han litt, og dermed ble maleriet for stort. Da Østkantavisas utsendte var innom lå lerretet på gulvet.
- Jeg måtte demontere hele greia for å få det gjennom døra, og det samme blir jeg nødt til når det skal ut igjen, ler Nordbø.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere