*Nettavisen* Nyheter.

Perfekt sminket til 17. mai

Det er greit å pynte seg litt ekstra på nasjonaldagen, men det må gjøres med klasse. Foto: Foto: Istockphoto

Få sminken til å holde hele nasjonaldagen. Kvinneguidens makeupekspert har rådene til deg!

Klikk på bildet for å forstørre.

Kvinneguidens makeupekspert Mette Langseth er makeupartist og lærer ved Makeupartist Skolen i Oslo.

KVINNEGUIDEN.NO: Snart er Norges store dag her! Da må man jo pynte seg litt ekstra, men det må gjøres med klasse, og det vet Kvinneguidens makeupekspert Mette Langseth alt om.

Les også: Hårfin på 17. mai

- Hva slags 17. mai-sminke du bør gå for kommer helt an på hva du skal kle deg i. Dersom du skal ha på deg bunad, så vil jeg nok anbefale å ha øyenmakeupen ganske diskré, foreslår Mette.

- Hvis man liker farger, vil jeg heller anbefale en matchende farge på leppene. Mange bunader vil jo være superflotte med med et par røde lepper til, mener hun.

Les også: Smarte bunadtips

Ikke dagen for neonfarger

Skal du ikke gå med bunad, er det rom for å være litt mer vågal.

- Men dette er uansett ikke dagen for neonfarger. Legg heller en klassisk skjønnsminke og bruk og blande duse og rolige farger som beige, fersken, lilla og grå, tipser makeupartisten.

Les også: 17. mai-antrekk i rødt, hvitt og blått

Holdbar sminke

Du går sikkert utendørs mye denne dagen, da er det viktig at sminken holder seg gjennom alle timene. Her er hemmeligheten først og fremst et godt underlag.

- En tørr vinterhud holder ikke så godt på sminke. Tilfør derfor rikelig med fuktighet til huden. Bruk gjerne peeling og fuktmaske en gang per uke og en god ansiktskrem hver dag, sier Mette.

- Bruk også en primer før du legger sminke. Da sitter den lenger. Det finnes primere til alle typer bruk - for hud, lepper og øyne.

Les også: Nydelig 17. mai-mote

Når uhellet er ute

Dersom du skulle være uheldig å grise til bunadskjorten eller kjolen din, vet Mette råd:

- Det kommer litt an på materialet i klærne, men ofte kan en makeupfjerner ta bort noe av fargen. Om ikke, bruk flekkfjerner og gni forsiktig med vann og en våt klut, sier hun.

SE VIDEO: Kyssesikker og tåretrygg sminke

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.